Topul celor mai amuzante transferuri din fotbal

Topul celor mai amuzante transferuri din fotbal

Fotbalul modial din ziua de azi a devenit mai mult o afacere si nu mai e doar un simplu joc.
Cluburile mari de fotbal învârte miliarde de euro, mulți bani ducându-se foarte des pe transferuri.
Însă nu întotdeauna transferurile se fac pe bani. In acest articol va prezit topul celor mai amuzante transferuri din fotbal.

Top 3 in Romania:
 1. Un caz recent s-a întâmplat chiar in România cand jucătorul Marius Cioară a fost cedat de Regal Hornia pentru 15 kg de cârnați celor de la UTA Arad.
 2. Un alt caz cu cunoscut este cel al lui Cristi Bălgrădean, care a fost cumpărat de Jiul Petroșani de la Minerul pentru o conductă de gaze.
 3. Tot echipa din Jiu ne oferă un alt transfer amuzant. Ion Radu a fost cedat de Jiul Petroșani pentru 2 tone de carne echipei CSM. Râmnicu Vâlcea.
Top 10 în fotbalul mondial:
 1. John Collins a fost transferat de la Nijverdal la Twente pentru cateva cărți de enciclopedie. Ulterior acesta a ajuns si la Fulham care a plătit pe el 600.000 euro.
 2. Hugh McLenahan a fost transferat in anul 1928 de la Stockport la United pentru un frigider cu îngheţată.
 3. Garry Palliester a fost transferat de la Billingham la Middlesbrough pentru o minge, o plasă pentru poartă si cateva tricoruri. Ulterior acesta a ajuns un fundaș foarte bun la Man. United.
 4. Giuliano Grazioli a fost transferat de la Wembley la Stevenage pentru niște chipsuri si cateva batoane de ciocolată. Momentului sau de glorie din carieră a fost golul decisiv din FA Cup marcat in poarta celor de la Newcastle.
 5. Kenneth Kristensen a fost transferat de la Vindbjart la Floey pentru greutatea jucătorului în creveţi. La nivelul ligii a 3-a din Norvegia la acea vreme pare un preț bun. Probabil jucătorul a fost pus sa se îngrașe cateva kg. înaintea transferului.
 6. Franco di Santo a fost transferat la Audax Italiano pentru 40 de litri de vopsea. Ulterior atacantul a fost cumpărat de Chelsea cu 3.4 milioane lire, însă nuna reușit să se impună în cadrul echipei.
 7. Ernie Blenkinsop a fost transferat de la Cudworth Village Club la Hull City pentru un butoi cu bere si 100 de lire. Acesta a jucat la câțiva ani de la acest transfer meciuri si pentru naționala Angliei.
 8. John Barnes a fost transferat de la Stowe Boys Club la Sudbury Court pentru niște echipamente de fotbal. A ajuns ulterior la Liverpool unde a facut performanță pentru cormorani.
 9. Tony Cascarino a fost transferat de la Crockenhill la Gillingham pentru câteva traininguri. In carieră sa a mai evoluat pentru Celtic, Chelsea si Marseille.
 10. Ian Wright a fost transferat de la Greenwich Borough la Crystal Palace pentru un set de greutăți. Acesta este unul din cei mai buni atacanți din naționala Angliei, făcând performanță la Arsenal care a plătit o suma record la acea vreme, 2.5 milioane lire.