Topul celor mai tari derby-uri din fotbal

derby-uri din fotbal
Top cele mai interesante dueluri din fotbalul international

Topul celor mai tari derby-uri din fotbal

Fotbalul este cel mai iubit sport din lume, iar această pasiune pentru “sportul rege” a născut rivalități între între echipe, jucători si suporterii acestora.
In topul de mai jos am ales cate un derby din cele mai importante campionate de fotbal:

1. El Clasico

Real Madrid vs. Barcelona pare cel mai tare derby de fotbal din lume. Acest lucru se datorează in mare parte performanțelor celor două echipe din ultima vreme, dar si a numeroșilor suporteri pe care cele două echipe le au. Meciul se transmite aproape in intreaga lume si nu degeaba cele două echipe au cei mai mulți fani pe rețele de socializare.
Iultimul deceniu rivalitatea dintre cele două echipe a fost sporită si mai mult de prezența celor două staruri: Messi si Cristiano Ronaldo.

2. Derby della Madonnina

AC Milan vs. Inter Milano este derby-ul in care ambele echipe își dispută meciurile de pe teren propriu pe același teren. Cei de AC Milan il numesc San Siro, iar pentru cei de la Inter este Giuseppe Meaza.
Mai mult de atât, cele două echipe sunt printre cele mai titrate echipe din Italia, fiecare cu 18 trofee, doar Juventus reușind sa aiba mai multe.

3. The North West Derby

Liverpool vs. Man. United este una dintre cele mai mari rivalități de fotbal din lume.
Cele două echipe sunt cele mai titrate din fotbalul englez. Man. United are cele mai multe titluri de campioană, 20 la număr, în timp ce Liverpool se mîndrește cu 18.
Pe plan internațional “cormoranii” stau mai bine cu 13 trofee in palmares, în timp ce “diavolii roșii” au 8. Liverpool vs. Man United este unul dintre acele derby-uri din fotbal care se joaca intotdeauna cu stadionul plin.

4. Der Klassiker

Bayern Munchen vs. Borussia Dortmund este El Clasico din Germania.
Cele două echipe sunt cele mai titrate din Bundesliga, iar ce mi se pare extrem de importat de precizat este faptul ca la fiecare meci cele două echipe au mereu stadionul plin până la ultimul scaun.

5. Le Clasique

PSG vs. Marseille este rivalitatea bine cunoscută din Hexagon. Deși nu sunt cele mai titrate echipe din Franța, ascensiunea celor de la PSG din ultimul deceniu si vedetele aduse la echipe face ca acesta sa fie cel mai urmărit meci de catre francezi.
Si ca sa nu va las curioși, cea mai titrata echipa din Franța este St. Ettinne.

6. Superclasico – unul din cele mai spectaculoase derby-uri din fotbal

River Plate vs. Boca Juniors este derby-ul Argentinei ce naște pasiuni pe întreg continentul sud-american, fiind printrr cele mai iubite echipe din lume.
O caracteristică aparte a acestei confruntări de care cu siguranță va amintiți sunt celebrele meciuri in care stadioanele sunt înpânzite de acele role de hârtie.

7. Derby-ul Belgradului

Partizan Belgrad vs. Steaua Roșie Belgrad, face capitala Serbiei sa stea pe un “butoi cu pulbere” in ziua meciului.
Este un derby cunoscut foarte mult din cauza agresivității ultrasilor celor două echipe si violențelor produse de aceștia de-a lungul anilor.

8. Old Firm Derby

Celtic vs. Rangers este una dintre cele mai vechi rivalități din lume.
În 129 de ani de existență, „celții” au adunat 100 de trofee.
De partea cealaltă, in 148 de istorie, Rangers este echipa cu cele mai multe trofee din intreaga lume, 111 la număr.

9. Derby-ul din Istanbul

Galatasaray vs. Fenerbahce este un alt derby incediar care de mult ori se lasă cu scântei atat pe teren cat si in tribune.
Cele două echipe sunt cele mai titrate din Turcia si isi împart aproape in mod egal suporterii.

10. Eternul Derby

Steaua vs Dinamo este cea mai mare rivalitate din fotbaul românesc, chiar daca in ultima vreme nu ne-am mai bucurat de spectacolul de altădată.
Sunt echipele cele mai titrate si cu cei mai mulți suporteri din România. Indiferent de locurile din clasament ale celor două echipe, stadionul “fierbe” de fiecare dată la ora meciului.

Alte derby-uri din fotbal cunoscute:

Atl. Madrid – Real Madrid (Spania)
Juventus – Milan (Italia)
Roma – Lazio (Italia)
Man. United – Man. City (Anglia)
Liverpool – Everton (Anglia)
Arsenal – Tottenham (Anglia)
Borussia Dortmund vs Schalke (Germania)
Sporting – Benfica (Portugalia)
Olympiakos-Panathinaikos (Grecia)
Dinamo Zagreb – Hajduk Split (Croația)
Flamengo – Fluminense (Brazilia)
Gremio vs Internacional (Brazilia)
Ajax – Feyenoord (Olanda)
Al Ahli – Zamalek (Egipt)
Nacional vs Penarol (Uruguay)
Chivas Guadalajara vs Club America (Mexic)
Raja vs Wydad (Maroc)