Tentativa unui meci aranjat nereusit – FCM Bacau vs Farul Constanta – VIDEO 2001

sursa foto: youtube

Tentativa unui meci aranjat nereusit – FCM Bacau vs Farul Constanta – VIDEO 2001

Anul 2001 avea sa ne aduca in fata o dubla mansa intre doua echipe de traditie ale fotbalului romanesc. Aceasta conta pentru mentinerea in primul esalon fotbalistic.
In tur, dupa ce Farul Constanta a invins-o pe FCM Bacau cu scorul de 2-1, lucruri ciudate aveau sa se intample in Moldova.

” Nu puteti filma decat inainte sau dupa meci, asta e hotararea Consiliului de Administratie! “

Scenele pe care TVR-ul ni le propune de la acest meci sunt de-a dreptul boeme. Vedem o Romanie pura, o tara care isi traia democratia dupa bunul lor plac. Libertatea a fost, este si va fi vazuta altfel de catre fiecare individ in parte. In fata a doi politisti care scuipau seminte, cei de la TVR au fost escortati pana la reprezentantii clubului moldovean. Le-a fost interzis sa filmeze meciul, ci doar inainte si dupa.

Pana la urma, reprezentantii Televiziunii Romane au reusit imposibilul. Au transmis meciul de pe un bloc…si ce meci!

sursa foto: surse de traditie

Sa ne reamintim scenariul. Farul a invins cu 2-1 in tur. Acest meci nu a fost un simplu meci intre echipa din Bacau si cea din Constanta. A fost un meci intre Farul Constanta + brigada de arbitrii vs Farul Constanta.

Marian Dorobantu, centralul acelei intalniri, a iesit pentru prima oara in evidenta in minutul 70. Dupa ce Bacaul a deschis scorul in prima repriza, dicta penalty pentru echipa gazda dupa o faza cel putin dubioasa. Se facea 2-0 dupa golul lui Radu Ciobanu si lucrurile incepeau sa se complice pentru oaspeti. Cei de la Farul au vrut sa iasa de pe teren insa au revenit dupa 4-5 minute.

Minutul 80 avea sa aduca golul care impingea partida in prelungiri. Efortul lui Liviu Mihaiu a fost rasplatit de Abalauta care a marcat dupa ce Anton a respins mingea in 5m.

In minutul 90 am avut parte de o scena socanta. La o lansare pe partea stanga de atac a constantenilor, Anton era depasit. Un jucator al Bacaului intra pe teren la intimidare pentru a-l speria pe jucatorul Constantei. Acesta s-a pierdut cu firea, faza a scapat de sub control insa centralul s-a facut ca nu a vazut nimic, din nou.

PARIAZA PE LIGA 1 CU UN BONUS DE 500 RON!

Prelungrile au fost din nou cu cantec. Faulturi refuzate celor de la Constanta din preajma careului care puteau fi lovituri libere periculoase, ba chiar si un penalty destul de clar neacordat.

Penalty-uri!

Aici s-a facut dreptate. Pentru echipa gazda, Codreanu si Anton au ratat cate un penalty. Constanta avea sa castige partida cu scorul de 4-2 si sa paraseasca stadionul in aplauzele bacauanilor care si-au dat si ei seama de ceea ce s-a intamplat la acea partida.

Toate aceste imagini triste care au pus o pata neagra pe istoria fotbalului romanesc sunt relatate si video de catre emisiunea Replay a celor de la TVR 1 in video-ul de mai jos.