Sportiva din tenis care a câștigat 470 de meciuri consecutiv

Sportiva din tenis care a câștigat 470 de meciuri consecutiv

Tenisul din afara luminii reflectoarelor ne oferă o poveste de viață extraordinară. Deși foarte puțini au auzit de ea, Esther Vergeer este sportiva din tenis a câștigat 470 de meciuri consecutiv pe durata a 10 ani.

O performanță imposibilă a devenit posibilă

Timp de 10 ani, Vergeer a dominat complet tenisul la acest nivel reușind sa cucerească 148 de titluri, dintre care 21 de trofee de Grand Slam.
Intre 2003 si 2013, aceasta nu a pierdut nici un meci, reușind 470 de victorii consecutive.
Ca o aprofundare a acestei statistici mentionez faptul ca 452 de meciuri au fost castigate cu scorul de 2-0, astfel ca doar in 18 dintre ele a pierdut set. Mai mult de atât 95 dintre succesele sale au fost câștigate cu un dublu 6-0.

Dragostea pentru sport a facut-o puternică

Ambiția olandezei de a face performanță in sport dintr-un scaun cu rotile a început de cand era mica. La început a jucat baschet ajungând sa joace pentru echipa națională a Olandei. A reusit chiar sa cucerească titlul de campioană europeană în 1997.
Totuși iubirea pentru tenis a fost mai mare si a decis sa meargă pe acest drum, neștiind ce mar succese avea sa îi călăuzească destinul.

In 2000 la Jocurile Paraolimpicie din Sydney a reușit sa cucerească medalia de aur, iar de acolo a pornit totul. Această performanță a reușit si la Atena (2004), Beijing (2008) si Londra (2012).
La finalul carierei Esther avea in vitrină 48 de titluri de Grand Slam – 21 la simplu si 27 la dublu.

Regulamentul din Tennis Wheelchair:

Regulile sunt asemanatoare cu cele din tenisul clasic, însă are câteva particularități.
Una din ele este faptul ca mingea poate poate atinge suprafața de joc de două ori înainte să fie lovită de jucător.
Dacă jucătorul are un handicap care nu îi permite să își arunce mingea cu mâna, el poate să și-o lanseze în aer la serviciu cu ajutorul rachetei.
Corpul trebuie sa fie lipit de scaun atunci cand jucătorul loveste mingea.
Având in vedere ca scaunul face parte din echipamentul sportivului, jucătorul pierde punctul faca mingea atinge scaunul.

Nu sunt doar cifre, ci este o poveste de viață 

Vergeer nu este cunoscută de publicul larg si este rar menționată deoarece olandeza joacă tenis dintr-un scaun cu rotile.
Este totuși supărător acest lucru, fiindcă ar trebui sa promovăm si sa împărtășim altfel de povești de viață. Cu siguranță cu toții avem ce învăța de la astfel de oameni care au decis sa reușească imposibilul și…au reușit.
Până la varsta de 8 ani Esther era un copil perfect sănătos. Din cauza unei mielopatii vasculare a suferit o operație complicată, in urma careia nu si-a mai putut mișca vreodată picioarele. Deși au mai urmat si alte operații, tânăra nu a reusit sa scape de paralizie.

“Lumea ne judecă pentru că suntem într-un scaun cu rotile. Cei mai mulți și-au format părerea încă din start. Acei oameni nu știu cât de mult muncim și noi la antrenamente, cât de mult ne pregătim și câtă dorință avem să câștigăm fiecare meci. Prin performanțele mele sper că am ajutat puțin la conștientizarea acestor lucruri.”, a spus Esther Vergeer într-un interviu oferit după retragere.

GntTips iti recomandată sa citești si articolul – Kobe “Mamba” Bryant – The Last Dance