Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari!

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari!

În vârstă de 32 de ani, Sebastian Vettel, pilotul de Formula 1 a anunțat că nu va prelungi contractul cu cei de la Scuderia Ferrari.

Conform spuselor directorului general, Mattia Binotto, această decizie vine din ambele părți, spunând că suma pe care o cere Vettel este mult prea mare.

Germanul s-a alăturat echipei în anul 2015, iar contractul urmează să-i expire la sfârșitul acestui sezon.

Formula1 Brazil: Round 19 Preview and Best Bets - OddsMarket.com

În trecut, Vettel a fost component timp de 6 ani al echipei Red Bull Racing.

În recentul său interviu, pilotul a vorbit foarte mult despre această decizie și despre Ferrari. Dorind astfel să rămână în relații bune cu producătorul italian.
“Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni i-a determinat pe mulți dintre noi să reflectăm asupra priorităților noastre reale în viață. Trebuie să mă concentrez asupra a ceea ce contează cu adevărat atunci când vine vorba de viitorul meu.”

În cazul în care Sainz păresește gruparea McLaren, Vettel ar putea fi un posibil înlocuitor. Echipa trecând în prezent printr-un proces de reformare.

Lewis Hamilton, un alt pilot de mare clasă, urmează și el să rămână fără contract la sfârșit de sezon. Totuși, acesta dorește o prelungire cu echipa Mercedes. Astfel, șansele lui Vettel de a ajunge în lotul acestei formații sunt aproape nule.

Red Bull, echipa la care Vettel a câștigat cele 4 titluri mondiale a anunțat că nu dorește asocierea lui Max Vestappen cu un alt pilot de top.

În sânul echipei italiene, Vettel a acumulat 14 victorii și 54 de poziții pe podium. Decizia sa de a nu semna prelungirea contractului se poate datora și ultimului sezon. Vettel realizând o sumedenie de greșeli.

Formula 1: Sebastian Vettel claims Singapore GP ahead of Ferrari ...

Motivul acestei decizii de despărțire nu se cunoaște exact. Conform celor de la BBC, Ferrari a oferit un salariu mult mai mic decât dorințele germanului și un contract pe o perioadă foarte scurtă.

sursa foto: DW, OddsMarket, EssentiallySports