Sa ne amintim de fotbal : Episodul 1 – Wolves – Man City – Miracol pe Molineux

27 decembrie. Eram inca in 2019 si aveam sa vedem unul din cele mai spectaculoase meciuri ale ultimului sezon. Manchester City venea pe Molineux sa ia cele 3 puncte si sa se apropie de Liverpool. Doar ca Wolves avea alte planuri.

Meciul avea sa inceapa intr-un ritm bun insa fara ocazii mari de poarta.

Minutul 17 avea sa aduca primul eveniment important al partidei. Jota scapa 1 vs 1 cu Ederson, loba mingea si portarul brazilian il faulta in calitate de ultim aparator pe portughez. Martin Atkinson nu avea alta solutie decat sa il elimine pe goalkeeper-ul lui City.


Sursa foto : metro.co.uk

Meciul parea sa devina foarte dificil pentru ” cetateni ” . Insa minutul 23 avea sa aduca o decizie putin controversata, dupa ce centralul, dupa consultarea VAR, a decis sa dea penalty pentru City.

Raheem Sterling isi asuma responsabilitatea executarii penalty-ului. Rui Patricio salva acel penalty insa lovitura de pedeapsa s-a repetat. Portarul portughez parasise cu ambele picioare linia portii.

Atacantul englez avea sa execute din nou si sa rateze a doua oara. Totusi, mingea a ricosat in picioarele acestuia si City deschidea scorul in minutul 25.

Imediat dupa pauza, in minutul 50, acelasi Sterling a facut 2-0 pentru echipa oaspete dupa o pasa geniala a lui Kevin de Bruyne.

City avea 2-0 si lucrurile pareau sa se linisteasca.

Totusi, lupii aveau alte planuri.

Bucuria cetatenilor nu avea sa dureze mult. In minutul 55 al partidei, Sterling gresea o pasa simpla. Neves intercepta, ii pasa lui Traore si acesta reducea din diferenta, 1-2.


Sursa foto : The Boat Room

Meciul a intrat intr-o dominare a ” lupilor “. Totusi, minutele treceau si tabela ramanea inghetata, 2-1 pentru oapseti.

Minutul 82 avea sa aduca egalarea. Dupa un presing in margine a aceluiasi Traore, acesta intercepta mingea, o centra in fata portii si Jimenez facea un simplu ” tap ” pentru a baga mingea in poarta. 2-2 si Wolves spera la mai mult.

Ne indrepam spre minutul 90. City nu mai vedea mingea. O combinatie absolut superba intre Jimenez si Doherty avea sa aduca victoria gazdelor in minutul 89.

Molineux a explodat. Asista la un adevarat miracol. Au revenit contra campioanei en-titre de la 0-2.

Mai jos, aveti rezumatul meciului in comentariul celor de la Wolves.

Intr-o zi o sa ne intoarcem in ritmul obisnuit. Acum poate ne dam doar seama ce norocosi am fost ca puteam urmari aceste spectacole sportive fara prea mare efort.

Ne e dor!