S-a stins legendarul antrenor Radomir Antic

A murit legendarul antrenor Radomir Antic / sursa facebook

Radomir Antic, legendarul antrenor sarb s-a stins din viata

Saptamana a inceput cu o veste trista pentru iubitorii fotbalului. Luni, 6 aprilie 2020 legendarul antrenor sarb, Radomir Antic a murit la varsta de 71 ani din cauze inca necunoscute.

In decursul carierei sale, Radomir Antic a fost singurul antrenor care le-a pregatit pe Barcelona, Real Madrid si Atletico Madrid. Perioada cea mai buna a fost pe banca celor de la Atletico, alaturi de care a castigat si un titlu, in editia 1995/1996. Antic a fost si selectionerul echipei nationale a Serbiei, in perioada 2008/2010.

“Odata cu pierderea lui Radomir, am pierdut o bucata din inima clubului”, a spus si presedintele lui Atletico, Miguel Angel Gil.

I-a antrenat pe Hagi, Lacatus si Didi Prodan

Antic a fost antrenor in perioada cand fotbalistii romani evoluau in Spania intr-un numar mare. Astfel, cat a fost pe banca celor trei granzi din Peninsula i-a avut sub comanda pe Gica Hagi, Marius Lacatus si Daniel Prodan. Pe „rege” l-a prins in tricoul lui Real Madrid, in sezonul 1991/92, ultimul petrecut de amandoi pe Santiago Bernabeu.

Imediat dupa ce a plecat de la Real, sarbul a ales sa o preia pe Oviedo, pe care a antrenat-o intre anii 1992 – 1995. In perioada respectiva Marius Lacatus era si el acolo, evoluand in 51 de meciuri. Daniel Prodan este singurul roman pe care Antic l-a antrenat cat timp a fost principal al lui Atletico Madrid. Satmareanul a jucat un an la ros-albi, in sezonul 1997/98.