Răzvan Lucescu a câștigat Champions League Asia

S-a anulat Wimbledon

24 noiembrie este ziua în care antrenorul Răzvan Lucescu și Al-Hilal au reușit să câștige Champions League Asia. Clubul saudit i-a învins cu 2-0 (3-0 la general) pe japonezii de la Urawa Red Diamonds în finala Ligii Campionilor Asiei.

sursa foto: just-football & facebook

Răzvan Lucescu, omul recordurilor în ultimul an

Venit de puțin timp în campionat Arabiei Saudite, Răzvan Lucescu a reușit foarte repede să se facă remarcat. După ce a scris istorie în Grecia, câștigând titlul cu PAOK după o așteptare de 34 de ani, acesta a luat drumul tărilor calde. Nimeni nu se aștepta, dar un salariu de patru milioane de dolari l-au tentat pe acesta. Mai mult decât atât, clubul saudit i-a plătit acestuia clauza de reziliere de două milioane de euro pentru a-l avea pe bancă.

Rezultatele nu au întârziat să apară, iar Al-Hilal deja și-a impus punctul de vedere. După nouă etape disputate din ediția 2019/20,  este lider în Arabia Saudită, cu 20 de puncte, tot atâtea câte are și Al Nasr Riyadh. De asemenea, anul 2019 este unul pe care fanii și cei care investesc la Al-Hilal nu vor uita prea curând. Clubul saudit a cucerit pentru a treia oară Champions League Asia, cea mai importantă competiție intercluburi destinată echipelor din regiunea respectivă.

Al-Hilal, echipa cu cele mai multe finale jucate

După 19 ani, Al-Hilal, avându-l pe Răzvan Lucescu drept antrenor, a reușit să cucerească pentru a treia oară Liga Campionilor Asiei. 1991, 2000 și 2019 sunt edițiile în care aceasta a reușit să ridice trofeul deasupra capului. Este echipa cu cele mai multe finale jucate, în alte cinci rânduri a mai fost finalistă, dar a fost învinsă.

Spre deosebire de aceeași competiție din Europa, în Asia ultimul act se joacă după sistemul tur-retur. Totuși, Răzvan Lucescu & Co. au reusit să o învingă pe Urawa Red Diamonds în ambele manșe. 3-0 la general a fost scorul, 1-0 acasă și 2-0 la Saitama, într-un meci disputat pe 24 noiembrie.

Conform transfermakt, Al-Hilal este cotat la 45,5 milioane de euro. Cei mai valorosi jucăători pe care Lucescu Jr. îi are sub comandă sunt Andre Carrillo, Sebastian Giovinco și Bafembi Gomis. Andrei Carrillo a venit anul acesta de la Benfica Lisabona, iar în schimbul său s-au plătit 9,5 milioane de euro.