Premier League: Pierderi de miliarde daca sezonul nu se incheie

Ponturi Premier League - Boxing Day - GnTTIps

Premier League: Pierderi de miliarde daca sezonul nu se incheie

Anglia da fotbalului cele mai frumoase campionate din lume si daca nu erati sigur de lucrul acesta, cifrele si numele implicate confirma lucrul acesta. Premier League este campionatul cu cei mai multi bani. Bugetul este de ordinul zecilor de milioane de lire sterline, proveniti exclusiv din drepturile de televizare si de marketing.

Drepturile de televizare, un subiect sensibil

Foarte multi bani la bugetul echipelor mici care vin din drepturile de televizare. Anul trecut ultima clasata a primit aproximativ 100 milioane de lire sterline, ceea ce este o suma considerabila. De asemenea, Aston Villa, cea care a promovat in urma play-off-ului, are de incasat aproximativ 200 milioane, in mai multe transe, de-a lungul a trei sezoane.

Daca sezonul nu se incheie, atunci lucrurile nu stau deloc bine pentru fotbalul de prim esalon din Anglia. Nu o spunem noi, ci specialistii englezi, precum Richard Master, director executiv al Premier League.

„Multe comunitati isi pot pierde clubul preferat, fara a putea sa-l salveze”, a spus si Greg Clarke, seful FA.

Banii sunt o problema si in Premier League

Nu doar in Romania sunt probleme cu salariile pe timpul pandemiei de coronavirus. In Premier League sunt cluburi care si-au trimis staff-ul medical in somaj tehnic, fie au aplicat reduceri salariale de 30% jucatorilor si antrenorilor. Unul dintre cluburile care nu au recurs la acest lucru este Manchester United. Clubul de pe Old Trafford a anuntat pe site-ul oficial ca isi va plati salariatii ca si pana acum.

Premier League pierderi

Decizia este una surprinzatoare chiar si pentru Manchester United. Alb-rosii vor pierde cei mai multi bani din marketing si drepturi de televizare, daca sezonul nu se incheie. Aproximativ 116,7 milioane lire sterline i-ar costa pe diavoli acest lucru, o suma deloc mica chiar si pentru un club atat de mare. Ei sunt urmati in acest top al pierderilor de Manchester City (109,3 mil. lire sterline) si Liverpool (102,6 mil. lire sterline).