Preliminarii Campionatul Mondial 2022 – Grupa Romaniei

Preliminarii Campionatul Mondial 2022 - Grupa Romaniei
sursa foto UEFA

Preliminarii Campionatul Mondial 2022 – Grupa Romaniei

Romania a dezamagit din nou si a ratat prezenta la Campionatul European din 2021. Desi tara noastra va gazdui o serie de meciuri, tricolorii lui Mirel Radoi nu se vor afla pe teren. Infrangerea din Islanda a fost fatala pentru echipa, care a ratat sansa unui meci decisiv cu Ungaria.

Cu evolutii modeste si in Nations League, nu ne ramane decat sa visam la turneul final din Qatar. Mirel Radoi are un singur gand in momentul de fata, acela de a duce echipa la un Campionat Mondial.

Preliminarii Campionatul Mondial 2022 – Grupa Romaniei

Romania a reusit sa urce in Urna 2 valorica, scapand astfel de formatii precum Elvetia, Tara Galilor, Polonia sau Austria. Totusi, adversarii sunt de prima clasa, iar misiunea cu siguranta va fi una foarte dificila. In urma tragerii la sorti de astazi – 7 Decembrie 2020 – Romania a fost repartizata in Grupa J:

GRUPA J
 1. Germania
 2. ROMANIA
 3. Islanda
 4. Macedonia de Nord
 5. Armenia
 6. Liechtenstein

Pe ce loc trebuie să termine România pentru a se califica la mondiale?

Well, cum locul 1 e deja rezervat, ne trebuie un loc 2 cu puncte multe și să n-o mai dăm în „baraj” la final!

Se vor califica cele 10 castigatoare de grupe. De asemenea, primele 6 echipe de pe locurile secunde cu cel mai bun puctaj se vor duela in baraj (în martie 2022), pentru a stabili ultimele 3 participante.

pentru a accesa restul grupelor din preliminarii, CLICK AICI!

Inainte de tragerea la sorti, Mirel Radoi declara:

De plecat, nu plec. După doi ani de zile s-ar putea să fim calificați la Campionatul Mondial. Nu vrem în momentul de față să creștem valoarea jucătorilor, noi vrem să lucrăm la mentalitate. Noi credem că prin crearea unei mentalități optime se poate ajunge mult mai rapid la rezultate decât prin creșterea valorii jucătorilor.”

Cand au loc preliminariile Campionatului Mondial 2022

La finalul lunii Martie, tricolorii isi vor incepe aventura. Preliminariile se vor derula timp de un an, pana in data de 29 Martie 2022. Iata care este cu exactitate programul rundelor de calificare:

 • 24/31 Martie 2021 – 3 partide
 • 1/8 Septembrie 2021 – 3 partide
 • 8/12 Octombrie 2021 – 2 partide
 • 11/16 Noiembrie 2021 – 2 partide
 • 24/25 Martie 2022 – baraj intr-o singura mansa
 • 28/29 Martie 2022 – baraj intr-o singura mansa

PARIAZA PE PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI MONDIAL 2022

Cand are loc Cupa Mondiala din Qatar?

Campionatul Mondial din Qatar este al doilea din istorie pe continent asiatic. Premiera a avut loc in 2002, atunci cand Japonia si Coreea de Sud au gazduit un turneu fantastic. Este insa pentru prima oara cand competitia nu va avea loc vara, ci va incepe pe data de 21 Noiembrie 2022. Marea finala este programata pe data de 18 Decembrie. Nu mai putin de 33 de echipe vor lua startul la aceasta Cupa Mondiala.

Nationala lui Mirel Radoi are o sansa buna, tinand cont de faptul ca se afla in urna a 2-a valorica. VEZI AICI care este grupa Romaniei si ce sanse are de calificare.

Fiind o competitie de interes maxim, toti operatorii online licentiati in Romania vor avea in oferta partidele din preliminarii.