Ponturi tenis Swiatek vs Podoroska – Roland Garros

ponturi tenis

Ponturi tenis Swiatek vs Podoroska este un duel ce conteaza pentru semifinalele de la Roland Garros, acesta urmand sa se joace joi, in data de 8 octombrie, nu mai devreme de ora 16:00.

Swiatek

Este una dintre cele mai mari surprize de la Roland Garros din ultimii ani, aceasta reusind sa se descurce de minune, desi are doar 19 ani. Tinand cont de evolutiile sale de pana acum, nu este de mirare faptul ca porneste ca favorita si in aceasta infruntare.

Poloneza este fara dubii la cel mai bun an al carierei, una destul de scurta, ce-i drept. La inceputul anului, reusea in premiera sa ajunga in turul patru de la Australian Open. Dupa pauza provocata de coronavirus, aceasta a luat parte si la US Open, ajungand pana in saisprezecimi.

La Roland Garros, aceasta si-a trecut in palmares o performanta fabuloasa. Dupa ce a trecut de Vondrousova, Hsieh, Bouchard, Halep si Trevisan, a ajuns pentru prima data in semifinalele unui turneu de Grand Slam. Si mai impresionant este faptul ca nu a cedat vreun set la acest turneu.

Podoroska

Este, ca si adversara sa, o jucatoare modesta, din punct de vedere al performantelor obtinute de-a lungul carierei. Daca ne luam dupa statistici, este inferioara lui Swiatek, asa ca nu este o surpriza faptul ca porneste ca outsidera.

Jucatoarea din Argentina este la doar a doua sa prezenta pe tabloul principal al unui turneu de mare slem. In 2016 se califica la US Open, unde era insa eliminata din prima runda.

La Roland Garros, Podoroska si-a inceput aventura din calificari, trecand de Frech, Jaqueline Cristian si Wang Xinyu. In prima runda a turneului a dat piept cu Minnen, pe care a invinso in minimum de seturi. Le-a eliminat apoi pe rand pe Putintseva, Schmiedlova, Krejcikova si Svitolina.

Pronostic

Cele doua jucatoare se intalnesc pentru prima data, asa ca nu avem repere din acest punct de vedere. Tinand insa cont de forma lor, dar si de tenisul practicat la Roland Garros, inclinam balanta spre Swiatek. Ne asteptam ca poloneza sa isi continue parcursul perfect, adversara fiind una mai slaba decat cele intalnite anterior, cel putin din punct de vedere al clasamentului WTA.

• Ponturi tenis Swiatek vs Podoroska: 2-0 Swiatek -> cota 1.68