Ponturi tenis Novak Djokovic vs Matteo Berrettini – Turneul Campionilor

ponturi tenis

Ponturi tenis Novak Djokovic vs Matteo Berrettini este un meci din cadrul grupei Bjorn Borg de la Turneul Campionilor, urmand sa se dispute duminica, nu mai devreme de ora 16:00.

Novak Djokovic

Nu mai are nevoie de prezentari speciale, fiind unul dintre cei mai mari jucatori din istoria tenisului. Palmaresul acestuia este unul de-a dreptul fabulos, castigand nu mai putin de 77 de titluri. Dintre acestea, 16 au venit in turnee de mare slem si 34 in turnee Masters, castigand de cinci ori si Turneul Campionilor.

In 2019, sarbul se poate lauda cu performante importante, triumfand la Australian Open si Wimbledon. De asemenea, s-a impus si la Madrid si Paris, castigand si turneul din Tokyo. Dintre cele sase finale disputate in acest an, a pierdut doar una singura, la Roma, contra lui Rafael Nadal.

Djokovic, care a castigat Turneul Campionilor ultima data in 2015, este favorit la acest turneu. Acesta se afla intr-o forma buna, venind dupa cinci succese consecutive, toate la obtinute la Paris. I-a invins pe rand pe Moutet, Edmund, Tsitsipas, Dimitrov si Shapovalov, de fiecare data cu 2-0.

Matteo Berrettini

Este un jucator ce a avut parte de o ascensiune impresionanta in ultimul an. Asa cum era si normal, acesta porneste ca outsider, urmand totusi sa infrunte un jucator mult mai titrat, dar si mai experimentat.

Italianul in varsta de 23 de ani, nu se poate compara cu adversarul sau, din punct de vedere al palmaresului. Acesta a castigat doar trei titluri in cariera, toate in turnee de 250 de puncte.

In 2019, acesta a disputat trei finale, castigand doua, triumfand la turneele din Budapesta si Stuttgart. In materie de Grand Slam, acesta se poate lauda cu o semifinala de US Open, pe care a disputat-o in acest an, contra lui Rafael Nadal.

Berrettini vine dupa doua esecuri, pierzand cu Thiem in semifinalele turneului de la Viena, dar si cu Tsonga in primul tur de la Paris.

Pronostic

Diferenta de valoare dintre cei doi este evidenta, Djokovic fiind jucatorul net superior. Acesta se afla intr-o forma fantastica, venind dupa cinci succese fara set pierdut. Ne asteptam ca in aceasta disputa sa se impuna in maniera asemanatoare, mai ales ca la acest turneu se iau in calcul seturile castigate, implicit si cele pierdute.

• Ponturi tenis Novak Djokovic vs Matteo Berrettini: 2-0 Djokovic -> cota 1.47