Ponturi Politica : PNL pierde foarte mult teren – Alegeri 6 Decembrie

Congres Klaus Iohannis PNL
Ponturi Politica : PNL pierde foarte mult teren - Lucrurile nu stau deloc bine pentru " galbeni "

Ponturi Politica : PNL pierde foarte mult teren

Iata-ne la doar cateva zile distanta de alegeri. Un nou moment in care romanii sunt chemati la urne. Acestia sunt poftiti in cabinele de votare pentru a-si alege partidul in care are incredere in a-i reprezenta in Camera Deputatilor si Senat.

Alegeri in prgag de pandemie

Traim vremuri ciudate. Vremuri de pandemie in care, in ciuda faptului ca ar fi trebuit sa devenim mai buni, mai empatici. Totusi, pare ca ne-am transformat in tot ceea ce pandemia putea sa ne dea mai rau : lipsa bunului simt, decizii politice care sa irite omul de rand, oameni care isi pierd viata in spitale datorita nenorocilor si lista poate continua.

Teama de un nou lockdown ( care pare foarte probabil dupa aceste alegeri ) a facut ca multi dintre romani sa prefere ca la viitoarele alegeri sa ramana in case.

Astfel, cotele pentru prezenta la vot au oscilat enorm. Daca la inceput se prevedea o prezenta de 44,5 % la cote egale de 1.87, pentru aceeasi cota, in momentul de fata, procentul este de 39.5 %.

Romanul, scarbit poate de clasa politica din ultimii ani, pare ca prefera sa taca. Este un semnal puternic de alarma pe care acestia il dau in zilele acestea fata de intreaga clasa politica.

Scad si procentele pentru un partid important

Romanul are o putere importanta pe Facebook. Social Media in Romania te poate urca si cobori in acelasi timp intr-un mod semnificativ. Daca pana acum o luna cei de la PNL erau mari favoriti, procentul pentru ” galbeni ” fiind de 32.50 %, la doar cateva saptamani distanta, acesta scade vertiginos : 30,5 % este spread-ul pe care Fortuna il ofera pentru acestia.

De unde si pana unde aceasta scadere ? In primul rand, s-ar parea ca declaratiile din ultimul timp ale lui Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, i-au iritat pe romani. Putem vedea destule reactii virulente pe Facebook-ul acestuia.

Apoi, s-ar parea ca lovitura decisiva a fost o investigatie a celor de la Recorder. De fapt, doua. Daca in prima se vorbea de mafia lemnului din Mures, iata ca tot acest judet este vedeta unui nou caz de o amploare incredibil de mare.

Desi PNL-ul a propus de multe ori eliminarea rudeniilor din politica, acest material, inainte de alegeri, pare sa elimine tot ce au facut ei in ultimii ani. Ca urmare a acestei investigatii, s-au descoperit mult mai multe nereguli pe care acestia le-au facut punand oameni fara vreun fel de pregatire in functii publice.

Acest material are 25 de minute, este marca Recorder si il puteti urmari aici. Practic, in locul unui om pregatit din punct de vedere profesional, caruia nu aveai ce sa ii reprosezi, a fost numit un altul FARA PIC DE EXPERIENTA. Astfel, intr-un post extraordinar de important a fost pus un om care nu are habar despre ce e vorba in acea meserie. Puteti privi o mica mostra in poza de mai jos.

PNL Recorder Ionut Cengher
Ponturi Politica : PNL pierde foarte mult teren – Alegeri 6 Decembrie – Ionut Cengher a fost numit director pe un post important de catre liberali. Acesta nu are vreo pregatire in domeniu.

 

Oamenii au reactionat. Au reactionat pentru ca au avut asteptari enorme fata de acest partid. PNL-ul a fost vazut ca un colac de salvare dupa guvernarea celor de la PSD. Iata, totusi, ca adevarul este departe si faptele sunt cu totul altele.

Comunicarea REALA catre populatie pare inexistenta

Ba mai mult, in cadrul unei conferinte de presa, in cadrul zilei de 25.11, presedintele Klaus Iohannis a spus ca nu are habar de acest caz la intrebarea adresata de Alina Manolache ( Libertatea ) Asta la 48h de la publicarea materialului si la un record de vizualizari. Acest lucru a provocar o furie si mai mare in randul romanilor. Totusi, presedintele a spus ca se va informa dupa sedinta.

Bineinteles, sa ramanem cu picioarele pe pamant. Presedintele Romaniei stia despre acest caz insa, momentan, in prag de alegeri, orice raspuns ar fi fost interpretat.

La fel cum stia si stie si Ervin Molnar, cel de la care a pornit aceasta situatie. In goana de a scapa intr-un fel cu basmaua curata, cel care se ocupa de pagina sa de politician este mai ocupat/a sa dea block oamenilor in loc sa comunice cu acestia. Acest lucru se poate vedea intr-un alt material de pe site-ul Recorder unde domnul Molnar declara initial ca nu are timp iar apoi nu mai raspunde la telefon.

Ervin Molnar Facebook
Ponturi Politica : PNL pierde foarte mult teren – Alegeri 6 Decembrie – Ervin Molnar blocheaza toate persoanele care ii cer demisia de onoare

Cat de mult pierde PNL in aceste zile ?

Situatia nu sta deloc imbucurator pentru PNL. In urma acestor materiale, oamenii au devenit tot mai impulsivi, au vazut si vad tot mai multe asemanari fata de cei care au fost inainte si au vrut sa ii schimbe. O mare parte din electoral si-a schimbat deja alegerea pentru votul din 6 decembrie. Nu este greu sa ne dam seama de asta, putem vedea reactiile oamenilor din mediul online.

Daca PNL nu vine cu vreo solutie magica in care sa calmeze populatia, vor avea probleme reale in aceste alegeri. Aparent, pare ca dau vina pe orice alt partid pentru erorile acestora. Acest lucru nu ii ajuta deloc. Daca asta continua sa se intample, nu doar ca nu vor depasi 30,5 % dar au sanse mari sa si piarda aceste alegeri.

PNL-ul este in continuare favorita la casele de pariuri

1.50 este cota oferita de Fortuna pentru victoria liberalilor in aceste alegeri. Urmeaza PSD-ul, cu 2.70, urmata de USR-PLUS cu o cota de 10.00.

Romanul este o fire foarte impulsiva. Uita pe termen lung, isi aduce aminte de chestiile pe termen scurt. Dupa cum spuneam mai sus, daca PNL-ul nu scoate un ceva din joben, lucrurile se complica considerabil pentru acestia. Vom avea o prezenta scazuta la vot. E pandemie, romanul pare ca si-a gasit lucruri mai importante de facut. Aceasta lipsa de interes plus materialele mentionate mai sus ma fac sa cred ca este foarte greu ca mai mult de 3/10 romani sa voteze cu PNL la aceste alegeri.

Procentaj PNL Alegeri 6 decembrie
Ponturi Politica : PNL pierde foarte mult teren – Reuseste PNL sa stranga peste 30,5 % din voturi ?

Fata de acum o luna, lucrurile s-au schimbat extraordinar de tare. De acest lucru pot profita cei din PSD si USR-Plus. Faptul ca cei din PNL continua sa dea vina pe PSD pentru orice eroare grava pe care o fac plus evitarea comunicarii a facut ca multi votanti din trecut sa isi schimbe directia votului sau, pur si simplu, sa nu mai mearga la vot.

* DISCLAIMER

GNT Tips NU tine partea vreunui partid politic. Scopul articolului este de informare si recomandare a unei cote care pare destul de buna in acest context.

Speram sa ne fie bine. Speram din ’90, speram in continuare. E ceva ce nu poate lua nimeni, niciodata : speranta si dreptul de a scrie.

Articol redactat de Razvan Sipos