Ponturi Pariuri – Grecia – Estonia – Liga Natiunilor – 18.11.2018

84

Duminica 18.11.2018, incepand cu ora 21:45, va avea loc duelul Grecia – Estonia, din cadrul rundei a 6-a a grupelor Ligii Natiunilor.

Grecia se claseaza in acest moment pe pozitia a 2-a a clasamentului Ligii C, grupa 2, cu 9 puncte acumulate dupa 5 etape. Grecia a dat dovada de multa inconstanta pe parcursul acestei grupe. Elenii au inceput cu un succes la limita pe terenul Estoniei (scor 1-0), ca in runda secunda sa cedeze pe terenul reprezentativei Ungariei, scor 2-1. Mai apoi, grecii si-au luat revansa in fata maghiarilor, invingandu-i pe teren propriu, scor 1-0. Pentru Grecia a urmat o noua infrangere pe terenul Finlandei (scor 2-0), ca etapa precedenta sa obtina a 3-a victorie din grupa, dupa un 1-0 pe teren propriu cu Finlanda. Grecia pierdea ultima oara pe teren propriu, intr-o partida oficiala, in Septembrie 2017. Atunci, Belgia se impunea aici cu scorul de 2-1, in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia.

De partea cealalta, Estonia ocupa pozitia a 4-a a clasamentului acestei grupe, echipa reusind sa adune 1 punct dupa 5 partide. Oaspetii si-au confirmat pozitia de outsideri, nereusind sa obtina pana acum vreo victorie. Estonienii si-au inceput parcursul in grupa cu 3 infrangeri consecutive identice, 0-1 in fata Greciei si Finlandei, in doua randuri. Mai apoi, acestia au obtinut singurul lor punct, dupa un 3-3 pe teren propriu, cu Ungaria. Etapa trecuta, Estonia a cedat pe terenul Ungariei, scor 2-0. Oaspetii reuseau sa puncteze ultima oara pe terenul Greciei, intr-o partida amicala disputata in Noiembrie 2001 si incheiata cu scorul de 4-2.

Pozitia Estoniei nu mai poate fi schimbata in urma acestei ultime etape, oaspetii avand un singur punct obtinut si fiind deja retrogradati in Liga D. De partea cealalta, Grecia are nevoie de un singur punct pentru a evita barajul de retrogradare. In cazul unei infrangeri, Ungaria ii poate decavansa, daca se impune cu Finlanda. Ma astept ca elenii sa preia initiativa astazi, tinand cont de avantajul terenului propriu, si sa se impuna fara emotii. Recomandarea mea este pronosticul “1 pauza / 1 final”, la o cota de 1.83 oferita de cei de la Unibet.