Ponturi hochei – Graz – Vienna – EBEL – 02.11.2018

Derby de conjunctura in etapa pe care EBEL o programeaza vineri, iar de la ora 20:15, se joaca Graz – Vienna.

Un joc bun in fata unor adversari care nu spun nimic in hocheiul din Austria, e normal sa aduca victorii. Asa s-a intamplat si in ultima etapa, atunci cand a reusit sa o invinga cu 4-0 pe Znojmo, ceea ce a facut-o sa ae apropie si mai mult de primul loc. In prezent este a doua si in clasament, cat si intr-un top al celor mai bune marcatoare. Avantajul de a juca acasa a fost mereu de luat in calcul, Graz cu acest statut a obtinut rezultate bune. Oliver Setzing este omul cel mai activ din lotul echipei care a castigat sase din ultimelr sapte jocuri, cu 20 de participari, 18 dintre ele au fost pase decisive.

Vienna continua sa fie o echipa care pare multumita de locul pe care il ocupa si nu mai abordeaza la fel de serios partidele. A jucat contra unui adversar accesibil, dar a continuat sa faca figuratie si in fata lui Bolzano, intr-un duel care s-a terminat 1-4. A fost a treia oara la rand cand a suferit un esec, dar chiar si asa continua sa aiba un avans de cateva puncte. Totusi, spectacolul a ramas la cote inalte, sase din ultimele sapte meciuri au venit cu goluri peste limita de 5.5, partr importanta s-a datorat si canadianului Chris DeSousa, acesta marcand de 12 ori, iar de alte 6 ori a trimis pase decisive pentru colegii din linia ofensiva.

In ciuda unui joc mai putin reusit, Vienna conduce cu 4-1 in ultimele cinci meciuri directe. Totusi, se vor infrunta cele mai bine clasate echipe si asta trebuie sa ne aduca un joc atractiv. Cum apararea liderului a dat semne de slabiciune, astept sa isi faca efectul si de data asta, iar la finalul meciului sa se duca mai departe seria de meciuri cu goluri multe, pe care Vienna o are.