Ponturi hochei – Florida Panthers – Columbus Blue Jackets – NHL – 12.10.2018

96

Nu inainte de ora 02:00, NHL-ul ne-a programat meciul dintre Florida Panthers – Columbus Blue Jackets, doua formatii ce fac parte din Conferinta de Est.

Florida Panthers are nevoie de mai mult noroc data viitoare, pentru ca in singurul meci pe care aceasta l-a jucat a fost invinsa cu 2-1, dupa prelungiri, de catre Tampa Bay Lighting. In acelasi timp, este debutul pe teren propriu, ea fiind formatia cu cele mai putine meciuri jucate, alte formatii si colege de Conferinta au si patru jocuri, in timp ce ea unul singur. Din pacate pentru fanii “panterelor”, in presezon n-au aratat deloc bine, au terminat cu trei meciuri pierdute la rand. Pe de alta parte, in sezonul trecut a aratat o idee mai bine acasa, a strans cu aproape douazeci de puncte in plus, uneori obtinand victorii la care multi nu se asteptau.

Columbus Blue Jackets n-a da semne mari de slabiciune pana acum si cu toate ca a pierdut un joc din cele trei disputate, nu putem spune ca a fost serios dominata. Din contra, daca ar fi castigat ea contra Carolinei (1-3) nu surprindea pe nimeni. Totusi, jocul acasa pare sa-i aduca mai multe satistfactii si ei, in urma cu putin timp a jucat si a castigat contra lui Colorado Avalanche, 5-2 a fost scorul acelui meci. Nick Foligno a iesit si el la rampa, a fost implicat activ in patru dintre actiunile echipei sale, avand doua pase decisive si tot doua goluri.

Poate Florida sa inceapa cu dreptul? Eu zic ca e foarte greu sa profitam de o victorie a gazdelor in conditiile in care Columbus a fost mereu echipa care in ultimele patru meciuri directe s-a bucurat de succes. Totusi, nu m-au impresionat la nivel ofensiv, cred ca un nou meci cu cel putin cinci goluri sta in picioare si are sanse mari sa iasa. La inceputul anului am mai avut un meci direct, a fost atunci 4-0 pentru Blue Jackets.