Ponturi handbal Danemarca vs Slovenia – Campionatul European

Ponturi handbal Danemarca vs Slovenia – Campionatul European
Ponturi handbal Danemarca vs Slovenia – Campionatul European - sursa foto: facebook

Ponturi handbal Danemarca vs Slovenia – Campionatul European

Vineri seara, de la ora 21:30, la Herning, in Jyske Bank Boxen are loc jocul dintre Danemarca si Slovenia. Este un joc din Grupa A de la Campionatul European de handbal feminin. Meciul il poti urmari si la televizor, pe Digi Sport 2.

Danemarca

Este tara organizatoare a celor mai multe Campionate Europene din istorie. De patru ori a reusit sa faca lucrul acesta, iar acum este din nou pe cont propriu. Initial trebuie sa participe si Norvegia, dar a cedat totul danezilor din cauza problemelor cu coronavirusul. Asta nu inseamna foarte mult pentru ca echipa nu merge. In cele cinci meciuri sustinute in 2020 a fost invinsa in patru dintre ele. Cel mai recent meci s-a jucat cu Norvegia. A fost un dublu meci amical in care danezele au pierdut cu 26-29 si 25-27.

Pe de alta parte, Danemarca este a doua cea mai medaliata echipa cu aur la Campionatul European, cu trei medalii. Insa, ultima dintre ele a venit in 2002, iar de atunci si pana in prezent a reusit cel mult sa joace si sa piarda finala mica. In 2018, in Franta, a reusit sa obtina o clasare pe locul 8, cu trei victorii si tot atatea infrangeri.

Slovenia

Nu a mai jucat un meci oficial de o buna bucata de vreme. In urma cu un an juca la Campionatul Mondial si castiga cu 29-27 in lupta pentru locul 19. De altfel, nu este o echipa de la care asteptarile sa fie foarte mari in aceste turnee. La Campionatul European s-a mai calificat si in alte sase randuri, dar niciodata nu s-a clasat mai bine de locul 9. In editia anterioara a fost abia a 13-a.

Antrenorul Uros Bregar se bazeaza in continuare pe un lot de jucatoare care evolueaza in mai multe campionate. Cele mai multe jucatoare chemate pentru lotul final vin de la Krim Ljubljana si aici vorbim despre sase jucatoare din cele zece chemate din Liga Sloveniei.

In doua randuri s-au mai intalnit in meci direct in calificarile pentru Campionatul European si de fiecare data Danemarca s-a impus. Nu au fost victorii extrem de convingaoare, dar sunt totusi echipe care stiu cat de important este sa inceapa bine. Drept urmare, astept ca jocul lor sa aduca cel putin 50 de goluri.

Ponturi handbal Danemarca vs Slovenia: peste 49.5 goluri, cota 1.50 la Unibet