Ponturi fotbal – San Jose Earthquakes – Sporting Kansas City – MLS – 16.09.2018

113

Duminica, 16 septembrie, de la ora 05:30, “Avaya Stadium” este suprafata care gazduieste San Jose Earthquakes – Sporting Kansas City, meci din Major League Soccer.

Cu putine etape ramanse pana la finalul sezonului, San Jose Earthquakes probabil ca are drept obiectiv sa scape de ultimul loc pe care s-a aflat inca de la inceput, acum avand 20 de puncte, dar nu o sa fie deloc usor sa faca acest lucru, pentru ca sunt patru puncte intre ea si urmatoarea clasata, Colorado Rapids. Evident, nu avea cum sa nu vina dupa un esec, infrangerea este cel mai des lucru care i s-a putut intampla. In etapa trecuta a jucat in deplasare, iar faptul ca a marcat n-a ajutat-o sa castige puncte din disputa contra lui Vancouver Whitecaps, meciul terminandu-se 1-2. Din punctul de vedere al pariorului este bine ca s-a inscris din nou de ambele parti, ultimele sase meciuri jucate de San Jose s-au terminat in acest fel.

Sporting Kansas City trebuie sa obtina puncte din jocul acesta, a fost mereu mai buna si cu un pas inainte, iar daca ne referim la moralul jucatorilor sigur este unul bun. In etapa trecuta, jucand si pe teren propriu, SKC a reusit sa castige cu 1-0 meciul contra esticilor de la Orlando City, fiind a cincea victorie in ultimele sase meciuri. De astfel, era de asteptat un asemenea parcurs pentru o echipa care tanjeste sa castige Vest-ul, ea aflandu-se pe locul al doilea, la un punct in spatele lui FC Dallas. In acelasi timp, jucand in deplasare n-a avut acelasi randament bun pe care l-a oferit jucand pe teren propriu, dar chiar si in conditiile in care numarul victoriilor este egal cu cel al infrangerilor, este a doua intr-un clasament al deplasarilor.

Mi se pare ca diferenta dintre cele doua formatii este una prea mare pentru a se anula de statutul de gazda pe care San Jose ila re si cred ca Sporting Kansas City are jucatori buni, ce se pot oricand mobiliza si obtine din nou victoria. In acelasi timp, sa nu uitam ca in 2018 s-au intalnit din nou, atunci a fost 3-2 pentru Kansas, dar nu s-a pus vreun moment problema sa cedeze, deoarece a condus cu 1-0 si 3-1, ceea ce astept sa faca si acum, sa fie nevoita sa inscrie de cel putin doua ori pentru a castiga vreun punct.