Ponturi fotbal – Qarabag – Vorskla Poltava – Europa League 25.10.2018

De la ora 19:55, avem un meci din cadrul rundei cu numaarul 3 din grupele Europa League, Qarabag – Vorskla Poltava facand parte din Grupa E, acolo unde mai sunt angrenate Sporting Lisabona si Arsenal Londra.

Qarabag mai mereu pleaca din postura de outsider si asta pentru ca nu este la prima ei participare in grupele unei competitii europene. O formatie calita, dar fara mari vedete sau jucatori care sa poata face diferenta, ocupa ultimul loc in aceasta grupa, cu 0 puncte si tot atatea goluri inscrise. Daca in campionat merge mult mai bine, fiind mereu pe locurile 1 sau 2, pana acum a pierdut ambele infruntari din Grupa E. Intai a evoluat in Portugalia, unde adverasarul ei a fost Sporting, terminand cu doua suturi pe spatiul portii, acelea fiind singurele realizari notabile, pentru ca in urma cu aproximativ doua saptamani sa cedeze din nou fara sa primeasca vreo sansa de a inscrie, de data asta a fost 0-3, cu Arsnal.

Vorskla Poltava are parte si ea de rezultate contradictorii si zic asta pentru ca de ani buni tinde sa profite de lipsa banilor din partea anumitor echipe din Ucraina si sa obtina ea mereu un loc pentru cupele europene. Totusi, replica a fost una subtire, cel putin in aceasta grupa, unde se afla pe penultimul loc, nereusind sa obtina nici macar un singur punct, cu toate ca a fost mereu trecut numele unui jucator al ei in meciurile sustinute pana acum. A inceput cu Arsenal, a fost 2-4 la Londra, pentru ca apoi sa evolueze acasa, cu o alta favorita a grupei, Sporting Lisabona. Kulach deschidea atunci scorul si Vorskla conducea cu 1-0, dar in prelungirile meciului, respectiv 90+1 si 90+3, lusitanii marcau si intorceau scorul acelui meci.

Batalia pentru locul al treilea se da intre ele, dar asa cum bine ne-au aratat-o in decurs de doua etape, parca ucrainienii sunt mai dispusi sa atace, fac un fotbal mult mai curajos. Cu toate astea, astept sa iasa in evidenta apararea celor de la Qarabag, echipele din Azerbaidjan sunt recunoscute pentru faptul ca stiu sa se puna pe doua linii si sa lase foarte putine spatii de manevra si un cred ca Vorsklai ii displace un rezultat de egalitate, avand in vedere ca soarta echipei este transata in mare parte.