Ponturi fotbal – Charlton – Oxford United – League One – 23.10.2018

Marti seara, de la 21:45, pe “The Valley” din Londra, are loc meciul dintre Charlton – Oxford United, partida pe care ne-o programeaza runda a 15-a.

Charlton este departe de forma care o aducea in Championship, dar rezultatele de pana acum o aduc aproape de playoff si spera ca-si poate atinge obiectivul pe care si l-a propus. Se afla pe locul 9, cu 21 de puncte, iar intre ea si echipa aflata pe locul 6 sunt patru lungimi. Moralul londonezilor este unul bun, “armata rosie” s-a mobilizat exemplar contra lui Barnsley, echipa pe care a reusit ca in runda trecuta sa o invinga destul de usor. A fost 2-0, Ahearne-Grant a inscris ambele goluri ale meciului, drept pentru care a devenit, alaturi de australianul Lyle Taylor, cel mai bun marcator al echipei. Dincolo de aceste cifre, Charlton pe teren propriu este o echipa care stie sa isi joace sansa, are 13 puncte stranse din 21 maxim posibile.

Oxford United este o echipa care practica un joc deschis, acesta este si motivul pentru care are una dintre cele mai slabe aparari, cu 23 de goluri incasate. Cu toate astea, in ultimele trei etape s-a tinut departe de esec, iar ‘’galbenii’’ au obtinut doua rezultate de egalitate si o victorie, obtinand puncte suficiente pentru a nu mai sta pe ultima pozitie. De astfel, la sfarsitul saptamanii trecute a facut un meci modest, a fost 0-0 in fata lui Bristol Rovers, iar acel punct a facut-o sa urce pe locul 22, cu zece puncte, golaverajul fiind putin mai bun decat a echipei aflate pe penultimul loc, avand un punctaj identic. Din nefericire, daca ceva nu a mers bine de-a lungul sezonului acela este jocul in deplasare, din sapte astfel de intalniri nu are nici macar o victorie, ci patru remize si trei infrangeri.

Nivelul celor doua jocuri directe din 2018 a fost unul spectaculos, am avut mereu cel putin cate un gol venit din partea ambelor echipe. De data asta as inclina mai mult pe un meci echilibrat, cum am si spus in prima fraza si zic asta pentru ca sunt aflate in zone diferite, iar oaspetii vor trage cu dintii de un rezultat de egalitate.