Ponturi Fotbal – Academica – Varzim – Segunda Liga – 13.01.2019

117

Duminica 13.01.2019, incepand cu ora 19:00, va avea loc duelul Academica – Varzim, din cadrul rundei a 17-a a ligii secunde din Portugalia.

Academica se claseaza in acest moment pe pozitia a 7-a a clasamentului din Segunda Liga, cu cele 24 de puncte acumulate in 16 partide de campionat. Portughezul H. Almeida este golgheterul echipei sale in campionat, acesta reusind sa inscrie de 5 ori pana in acest moment. Gazdele se afla intr-o continua ascensiune, cu 3 succese consecutive inregistrate in campionat. Acestia au reusit sa se impuna cu 3-2 pe terenul celor de la Mafra, cu 2-1 pe teren propriu in fata celor de la Leixoes si cu 3-0 tot pe teren propriu, de aceasta data in fata celor de la CD Cova da Piedade. Gazdele au pierdut doar una din ultimele 4 partide oficiale disputate pe teren propriu, dupa un 0-1 in campionat, cu cei de la Famalicao.

De partea cealalta, Varzim ocupa pozitia a 9-a a clasamentului ligii secunde din Portugalia, echipa reusind sa adune 22 de puncte dupa 16 etape. Elvetianul C. Malele este cel mai bun marcator al echipei in campionat, cu cele 6 goluri marcate pana acum. Oaspetii au parte de evolutii destul de bune in campionat, reusind sa evite infrangerea in precedentele 3 partide. Dupa victoria pe terenul celor de la Braga B (scor 1-0), pentru Varzim a urmat o remiza pe terenul celor de la Famalicao (scor 0-0), ca runda precedenta sa o invinga pe CD Cova da Piedade pe teren propriu, scor 2-1. Oaspetii reuseau sa se impuna ultima oara pe acest teren, intr-o partida de campionat din Septembrie 2000, incheiata cu scorul de 0-3.

Cele doua echipe au parte de un sezon asemanator pana in acest moment, fiind depsartite inaintea etapei, de 2 puncte. Ambele formatii au avut suisuri si coborasuri in prima parte de sezon, insa niciuna nu a reusit sa isi gaseasca o constanta. Avem fata in fata doua formatii imprevizibile,a sadar e dificil de prezis o invingatoare. Ma astept la o partida modesta, lipsita de prea mult spectacol (tinand cont de faptul ca niciuna nu impresioneaza in compartimentul ofensiv), iar recomandarea mea este pronosticul “sub 2.5 goluri”, la o cota de 1.58 oferita de cei de la Unibet.