Ponturi baschet : Spania vs Romania – Ne revenim ? – 30.11.2020

Spania Romania la baschet
Ponturi baschet : Spania vs Romania - Ne revenim ? - Ibericii ar trebui sa aiba un meci de antrenament

Ponturi baschet : Spania vs Romania – Ne revenim ?

Fara Vlad Moldoveanu, Andrei Mandache, Roland Torok sau Alexandru Olah, Romania s-a deplasat in Spania pentru a incerca sa aiba evolutii cat mai bune impotriva unor nationale de top. Suntem in grupa cu Spania ( tara organizatoare ), Israel si Polonia.

In primul meci din mini-turneul organizat la Valencia, Romania a pierdut cu 61-91 in fata Poloniei. Am vazut o nationala fara vlaga, iesita total din forma si un Costescu care, de multe ori in acel meci, parea ca isi uraste jobul.

Romania

Romanii au fost urmariti de ghinion. Nimeni nu se astepta/asteapta sa batem Spania, insa, prestatii decente si poate o victorie cu Israel sau Polonia se putea realiza. Totusi, ghinionul s-a tinut scai de nationala noastra.

Ajunsi la Valencia, Romania s-a trezit cu mai multe cazuri de COVID-19. Aceasta situatie i-a izolat in hotel. Nu doar ca jucatori importanti au fost lasati sa plece, ba mai mult, Romania nu s-a putut antrena timp de o aproape o saptamana in conditii optime, fiind izolati la hotel.

In meciul cu Polonia am putut vedea o nationala care parea venita la un antrenament. Au avut prea mult respect fata de polonezi. Condusa de pe banca de un american, Polonia a defilat. Pun putin accentul pe antrenor pentru ca daca pe banca Poloniei puteai vedea numeroase zambete si buna dispozitie dinaintea meciului, la noi, Tudor Costescu parea parca in cea mai proasta zi a vietii sale. Desi a promovat numeroase talente tinere, este un antrenor incredibil de bun, in acest meci, parca isi ura meseria.

Ne bazam doar pe Kris Richard ( foto jos ), Ema Cate si Radu Virna. Poate in aceasta categorie poate intra si Tohatan sau Mirel Dragoste. In rest, sunt prea cruzi pentru niste dueluri cu jucatori de EuroCup sau Euroliga.

Kris Richard vs Polonia
Ponturi baschet : Spania vs Romania – Ne revenim ? – Kris Richard nu a evoluat rau impotriva Poloneii

Spania

Echipa iberica nu va juca cu prima echipa in meciul cu Romania. Nici cu a 2-a echipa. Ba mai mult, Spania isi permite sa joace doar cu jucatori din campionatul autohton. Astfel, jucatori de la Unicaja sau Gran Canaria sunt gata de un antrenament inaintea meciului cu Polonia.

Nu cred ca Spania isi pune probleme daca va castiga aici. Pentru ca vor castiga. Desi, la ce rezultate au fost in preliminariile astea … Lituania pierde cu Danemarca, Elvetia bate Serbia, niste cote de 15-20 pe care nu le-as fi intuit vreodata.

Astfel, cu jucatori doar din campionatul autohton, Sergio Scariolo a inceput bine meciul cu Israelul. S-au distantat chiar si la un + 20 pe tabela in fata Israelului. Totusi, tinerele sperante ale Israelului ( talente confirmate de altfel in EuroCup, Euroliga si foarte probabil in NBA ), au intors rezultatul.

Sergio Scariolo antrenorul Spaniei la baschet
Ponturi baschet : Spania vs Romania – Ne revenim ? – Sergio Scariolo este un antrenor de renume

Concluzii

Am ramas impresionat de oferta celor de la Betano pentru acest meci. Ne ofera cateva pariuri speciale de care cred ca putem profita.

In primul rand, sa stabilim o chestie. O victorie a Romaniei in acest meci ar insemna cel mai mare rezultat din istoria ultimilor 20 de ani din baschetul romanesc, fie si cu echipa a 3-a a Spaniei.

Spania are o revansa de luat. Imi vine greu sa cred ca nu vor vrea sa termine rapida inca de prin sfertul 2, maxim la pauza.

Noi, in schimb, trebuie sa aratam altfel. De fiecare data cand am jucat cu Spania am aruncat foarte mult din afara semicercului. De fapt, este singura sansa sa poti sta la o diferenta decenta de iberici.

Totodata, Spania a fost criticata masiv in presa iberica. Atunci cand esti Spania, chiar daca joci cu echipa a 3-a, nu ai cum sa pierzi cu Israelul, cel putin asta cred oamenii din Spania. Astfel, ar trebui sa vedem o replica solida din partea Spaniei, ion special pe parte ofensiva.

Primul pronostic ( cel principal ) va fi pe aruncarile de 3 puncte ale Romaniei. Aruncam mult in fiecare meci de afara. Este singura noastra sansa sa ramanem aproape de un adversar ca Spania. De fapt, in orice meci cu Spania am aruncat, in general, mai mult decat ei de afara. Si am avut rezultate bune, minim 7 reusite de 3 in fiecare meci.

Dupa dusul rece cu Polonia, cred ca acest lucru se va intampla si astazi insa vom fi mai atenti si vom fructifica mai multe decat in acel meci ( 5 aruncari de 3 reusite am avut in infrangerea cu Polonia, 61-91 ).

De asemenea, pronosticul secundar va fi pe punctele Spaniei. Imi vine greu sa cred ca apararea noastra tanara poate face fata unei ” Furia Roja ” care trebuie sa isi ia revansa fata de toata lumea dupa meciul cu Israelul, mai ales ca joaca pe teren propriu.