Ponturi baschet : Finala Ligii Campionilor – 04.05.2019 – de la Razvan

240

Finala Ligii Campionilor la baschet intre Virtus Bologna si Iberostar Tenerife nu va fi atat de spectaculoasa in puncte marcate, cel putin asta la o prima vedere.

Avem fata in fata doua echipe care nu au avut probleme sa isi castige grupele din care au facut parte. In prima semifinala, Virtus a ” sters pe jos ” cu Brose, am citit multe opinii ale expertilor si foarte multi se asteptau sa castige Bologna, contrar a ceea ce ne ofereau bookmakerii.

Kevin Punter a facut ce a vrut din apararea nemtilor si a terminat partida cu 21 de puncte, 8 recuperari si 2 pase decisive.

De partea cealalta, Tenerife au trecut de gazdele competitiei, cei care au organizat acest F4, de Antwerp Giants, dupa un inceput mai greu, la un moment dat erau condusi cu 20-12. Pe parcurs, insa, experienta superioara s-a vazut si au castigat cu 70-54.

Unde se va juca finala?

In primul rand, totul porneste de la banca tehnica. Tind sa cred ca Aleksandar Djordjevic este peste omologul sau, Jesus Vidorreta. A dovedit-o de atatea ori pe banca nationalei Serbiei, a lucrat cu jucatori experimentati si in fiecare echipa pe care a antrenat-o, apararea a fost prioritara.

Bologna s-a axat ” all-in ” in aceasta competitie, lasand parca Lega A deoparte. Lucrurile nu sunt la fel pentru Tenerife, unde acestia incearca sa prinda play-off-ul si sunt cu doar o victorie in fata celor de la Zaragoza.

Un alt aspect important ar fi ca cei de la ” Boys 1979 ” din Bologna si-ar fi anuntat prezenta la finala. Un aspect destul de important zic eu, avand in vedere ca Bologna depinde foarte mult de acesti suporteri care au facut atatea deplasari si i-au sustinut pe oriunde au putut. Un exemplu mic, mai jos.

Bologna are un avantaj foarte mare pe pozitia 5, acolo unde Kravic cu M’Baye pot juca oricand pe aceasta pozitie in timp ce dincolo, parca doar Colton Iverson conteaza.

Daca Punter mai prinde o zi ca si ieri + o forma buna a pivotilor, e game over.
Totusi, respectam cotele si mizam pe un + 4.5 puncte pe Bologna la o cota de 2.00 la Betano si vom miza 8 unitati din 10 posibile pe acest pronostic.