Ponturi baschet : Cota de 3.15 in NB I A – 03.01.2020

Alba Fehervar - Szeged
Ponturi baschet : Cota de 3.15 in NB I A - 03.01.2020 - Alba Fehervar - Szedeak este meciul zilei din baschet

Ponturi baschet : Cota de 3.15 in NB I A – 03.01.2020

Nici nu am trecut bine in 2020 ca majoritatea competitiilor de baschet si-au reluat activitate.

Unul dintre aceste exemple este chiar de la vecinii nostri, din Ungaria, acolo unde Alba-Fehervar da piept cu Naturtex Szedeak intr-un meci foarte echilibrat, cu certitudine mult mai echilibrat decat o arata cotele.

Alba Fehervar cauta sa se revanseze dupa duelul cu Kormend

Cu un antrenor nou din acest sezon in persoana lui Gabor Forray, Alba are 7 victorii din 10 meciuri disputate.  Am putut vedea infrangerea acestora cu Kormend si au aratat rau. Departe de jocul de echipa de altadata, prea multe individualitati in joc si cei de la Kormend au profitat.

Au, probabil, cel mai bun prim 5 din campionatul Ungariei. Totusi, problema lor vine de pe banca. Atentie, Alba-Fehervar nu are mai mult de 10 puncte marcate in medie de la TOATE rezervele in ultimele meciuri. Este o statistica foarte ingrijoratoare. Degeaba ai un prim 5 solid daca rezervele nu pot produce.

Nu contest, cand il ai pe David Vojovoda cu experienta sa imensa in spate, da, ai un mic avantaj poate. Insa, dati-mi voie sa cred ca baschetul e mai mult decat un prim 5, fabulos, ce-i drept.

Pot cei din Szeged sa faca o surpriza ?

Clar. Indiferent de rezultatul final, imi mentin aceasta afirmatie.

Il au antrenor pe Srecko Sekulovic, unul din cei mai iubiti antrenori care a trecut pe la noi prin campionat. A fost pe banca muresenilor timp de doua sezoane ( cu o mica pauza ) si si-a lasat amprenta in mod pozitiv pe trupa din ” orasul florilor ” .

Srecko Sekulovic Mures
Ponturi baschet : Cota de 3.15 in NB I A – 03.01.2020 – Sreko Sekulovic, antrenorul lui Szeged, e foarte iubit la Mures

 

Revenind la echipa actuala a lui Srecko, Szegedul pare aceeasi echipa micuta si inimoasa precum defuncta BC Mures. Nimeni nu i-a prea luat in seama insa iata-i in top. Au 10 victorii si 4 infrangeri dupa 14 meciuri din prima liga maghiara.

Faptul ca isi permit ca Ivan Keller, jucator de nationala, sa vina de pe banca, spune multe. De asemenea, au un avantaj imens. Il pot folosi pe Darrin Govens ca si jucator maghiar, acesta avand dubla cetatenie : americana si maghiara.

Concluzii

De vazut cum Alba il poate opri pe James Dickey. Extrema de forta a lui Szeged are niste cifre fantastice : 12.9 puncte, 13.1 recuperari si 2.9 pase decisive in medie / meci. Teoretic, ar trebui sa fie in match-up cu Stacy Davis de la Alba.

Dati-mi voie sa cred ca aici poate fi cheia meciului. Daca Dickey isi face jocul obisnuit si Alba in continuare nu se poate baza pe rezerve, va fi meciul lui Szeged.

Indiferent de rezultatul final, consider ca aceasta cota de 3.15 este imensa raportata la posibilitatea de a iesi. Vorbim de echipa mai in forma, echipa cu o banca mai lunga si care are avantaj pe un post cheie.