UPDATE: Model declaratie proprie raspundere iesit din localitate

model declaratie proprie raspundere iesit din casa
sursa foto: facebook.com

Model declaratie proprie raspundere iesit din localitate

UPDATE 15 Mai 2020

In urma declararii starii de alerta, noul formular al declaratiei pe proprie raspundere pentru a parasi localitatea s-a schimbat. Puteti descarca de mai jos modelul nou de declaratie pentru iesire din localitate

Descarca aici declaratie proprie raspundere pentru a parasi localitatea

Motivele pentru care poti folosi modelul de declaratie pentru a iesi din localitate:

 • Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • Deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • Deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 • Deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • Deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • Deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • Deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Ce s-a schimbat odata cu declararea starii de alerta in 15.05.2020:

 • Nu mai este nevoie de declaratia de iesit din casa in interiorul localitatii
 • Se redeschid unele activitati ( mall-uri sub 15.000 mp, cabinete stomatologice, magazine cu acces din afara centrelor comerciale, etc)

UPDATE 26 MARTIE 2020

Potrivit stirioficiale.ro, cele doua documente necesare parasirii domiciliului in aceasta perioada de izolare sociala au fost simplificate in privinta datelor care necesita a fi completate. Poti descarca variantele oficiale actualizate de aici:

DECLARATIE PROPRIE RASPUNDERE PARASIRE DOMICILIU

ADEVERINTA ANGAJATOR

Ce trebuie sa mai stii

 • Documentele pot fi redactate/completate de pe calculator/laptop in campurile predefinite, in format PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura de mana a titularului.
 • Nu ai imprimanta? Poti redacta integral de mana Declaratia pe proprie raspundere, insa ai grija sa scrii toate elementele din modelul declaratiei pus la dispozitie de autoritati (il ai mai sus)
 • Daca din diferite motive va trebuie sa prezinti organelor de control declaratia/adeverinta in format electronic (poza pe telefon, tableta), ai grija ca ele sa fie semnate de titular (in cazul declaratiei) si autentificate de angajator (in cazul adeverintei)
 • NU UITA sa iei actul de identitate cu tine ori de cate ori vei iesi din casa!

Model declaratie proprie raspundere iesit din casa este un articol pe care nu ai voie sa il ratezi in perioada aceasta, in care Romania a decretat stare de urgenta.

Covid-19 a pus probleme locuitorilor din intreaga lume. Nu mai putin de 424.000 persoane au fost depistate pozitiv la testul impotriva coronavirus. Romania este si ea printre tarile afectate, numarul celor imbolnaviti se apropie de 1.000 de cazuri. Astazi a fost declarat cel de-al 13-lea deces al unei persoane depistate pozitiv la coronavirus.

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti seara de presedintele Klaus Iohhanis, acesta regulile devenite obligatorii incepand cu 25 martie 2020. Astfel oamenii vor avea voie sa mearga la serviciu si sa isi faca cumparaturile necesare traiului de zi cu zi. Insa este obligatoriu ca fiecare persoana sa aiba asupra ei un model declaratie proprie raspundere de iesit din casa, pe care il puteti descarca din link-ul de mai sus.

Se vor introduce noi restrictii de circulatie si noi restrictii pentru romani. In sensul ca ce a fost pana acum o recomandare devine obligatie, dupa principiul “stam acasa”, a declarat presedintele Klaus Iohannis in cadrul unei conferinte de presa.

Reguli impuse

Circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numari cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii Covid-19. Se evita formarea oricarui grup de persoane de un numar mai mare de trei persoane care nu locuiesc impreuna.

In intervalul orar 06:00 – 22:00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:
 • Deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta si locul de munca, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata.
 • Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice. Precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale
 • Deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta.
 • Deplasarea din motive justificate, precum ingrijorarea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati. Cat si in cazul unui deces al unui membru de familie.
 • Deplasari scurte, in apropie locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica inviduala a oamenilor si nevoile animalelor de companie.
In intervalul orar 22:00 – 06:00, circulatia persoanelor in afara locuintei este permisa numai pentru motivele prevazute mai jos:
 • Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator sau model declaratie pe proprie raspundere iesit din casa.
 • Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe proprie raspundre, completata in prealabil.
 • Declaratie pe proprie raspundere trebuie sa cuprinda nume si nume, data nasterii si adresa. Cat si locul activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.
 • Masurile se aplica incepand cu data de 25 martie 2020.