Maccabi Tel Aviv – Fenerbache – Turcii traiesc din amintiri – 29.10.2020

Scottie Wilbekin Euroliga
Maccabi Tel Aviv - Fenerbache - Turcii traiesc din amintiri - Scottie Wilbekin o cunoaste foarte bine pe Fener

Maccabi Tel Aviv – Fenerbache – Turcii traiesc din amintiri

Doua meciuri foarte tari in Euroliga in cursul zilei de astazi. Primul are loc in Israel, acolo unde Maccabi Tel Aviv primeste vizita lui Fenerbache, al doilea la Madrid, acolo unde Realul primeste vizita lui Bayern.

Maccabi Playtika Tel-Aviv

Israelienii au inceput ezitant acest sezon de Euroliga. Un record de 2-3 care, cu siguranta nu este pe placul board-ului israelian. Insa este un cumul de factori pentru evolutiile oscilante ale acestora.

In primul rand, momentan, NU se joaca baschet in Israel. Astfel, o echipa obisnuita cu doua meciuri pe saptamana precum este echipa din Tel-Aviv are acum doar unul, cel din Euroliga. Momentan, in Israel, este o situatie interesanta. Reluarea sportului, in special cel de sala, are multe, multe lacune. Multe echipe au ajuns intr-un colaps financiar in timp ce altele, in final, au parasit competitia din Israel si vor evolua in Liga Balcanica.

Maccabi are acelasi antrenor din 2018 : Giannis Sfairopoulos. Inca de cand a venit, a incercat sa implementeze si sa aduca jucatori care sa aiba un aport foarte important din punct de vedere defensiv dar care sa fie foarte tehnici pe faza ofensiva. Un asfel de jucator este Scottie Wilbekin, jucator care a fost la un pas sa fie naturalizat pentru nationala Romaniei. In cele din urma, considerentul financiar a fost ceea ce a contat si Wilbekin are acum si cetatenia turca.

De altfel, avantajul lui Maccabi sta in banca mai lunga. De acolo pot veni oricand jucatori precum Chris Jones, Max Heidegger sau Sandy Cohen III care pot face diferenta.

Fenerbache

La Fener trebuie schimbat ceva. S-a produs schimbarea pe banca tehnica, a plecat cel mai bun antrenor al Europei ( care a ajuns la finalul unui ciclu, totusi ), Obradovic, a semnat Igor Kokoskov ( foto jos ) . Antrenorul nationalei Sloveniei de baschet, om cu experienta in NBA, poate veni decat cu rezultate bune.

Igor Koskov la Fenerbache
Maccabi Tel Aviv – Fenerbache – Turcii traiesc din amintiri – Igor Koskov trebuie sa faca ceva pentru a revitaliza echipa turca

Totusi, ceva nu se leaga. Surse spune ca ar fi probleme de vestiar, ca Vesely e pe picior de plecare si ca coechipierii l-ar acuza pe Mahmutoglu ca este prea individualist pot fi probleme reale pe care daca antrenorul nu le gestioneaza corespunzator, va fi un dezastru.

Board-ul turcilor nu este cel mai rabdator din lume. Baga bani foarte multi si nu accepta eventuale esecuri. Sa pierzi cu PAO la 14 puncte, PAO fara Calathes si fara investitii majore, e putin ingrijorator pentru echipa din Istanbul.

Concluzii

Desi nu are avantajul fanilor, Maccabi are avantajul terenului propriu. Cota ar fi trebuit sa fie undeva la un 1.50, poate chiar 1.40 daca acest meci ar fi avut spectatori, asta in favoarea israelienilor. Acestia obisnuiau deseori sa se intalneasca la antrenamente cu jucatorii si sa faca o atmosfera precum cea din video-ul de mai jos.

Revenind la meciul in sine, Maccabi are prima sansa. Este echipa mai inchegata, sunt probleme destul de mari in momentul de fata la Fenerbache care afecteaza partea baschetbalistica. Cotele sunt corecte, la ora aceasta, in Israel, Maccabi este echipa care ar trebui sa castige.

1.60 este cota pentru victoria acestora la Betano. Nu uita, la Betano poti incasa un SUPER BONUS la DEPUNERE de pana la 500 RON !