Ligue 1 tot mai aproape de reluarea sezonului

Singurul arbitru roman la barajul EURO 2020
Ovidiu Hațegan

Ligue 1 tot mai aproape de reluarea sezonului

Fotbalul francez face un pas important pentru revenirea la normalitate. Conducerea fotbalului din Hexagon vrea să cumpere 50.000 de teste, pentru a putea permite reluarea Ligue 1 în cel mai scurt timp posibil.

Liga Profesionistă de Fotbal urmează ca în zilele următoare să se stabilească când și de unde vor fi achizionate aceste teste. Mai mult decât atât, asta le-ar permite cluburilor să facă zilnic teste asupra jucătorilor, pentru a determina cine este bolnav sau nu.

Ligue 1 tot mai aproape de reluarea sezonului

Principalele ligi unde LPF vrea să folosească aceste teste sunt Ligue 1 și Ligue 2. Ele vor fi disponibile atât pentru jucătorii celor două cluburi, cât și pentru personal. Și restul oamenilor care sunt angajați și au contact direct cu echipa ar putea beneficia de aceasta testare.

Există și două posibilități pentru ca aceste cluburi să intre în posesia testelor. Fie LPF le oferă, fie cluburile de fotbal le cumpără. Ceea ce nu ar fi o problemă pentru cluburi precum PSG, al cărui buget este cel mai mare din Franța.

Fotbalul este la mâna deciziilor prim-ministrului Franței

O decizie finală trebuie să fie luată în zilele următoare. Astfel, fanii fotbalului din Franța trebuie să aștepte declarațiile prim-ministrului Edouard Philippe, care trebuie să anunțe planul de bătaie în lupta împotriva coronavirus.

Reînceperea campionatelor din Franța este programată să aibă loc la jumătatea lunii iunie. Până atunci LPF este interesată foarte mult de reluarea antrenamentelor. Aceasta vrea ca echipele de fotbal să primească acordul autorităților, să se poata antrena, precum se întâmplă în Bundesliga.