Kobe “Mamba” Bryant – The Last Dance

Kobe “Mamba” Bryant – The Last Dance

După mai bine de 4 luni de la marea tragedie care a zguduit întreaga lume a sportului, ESPN a publicat o parte din ultimul interviu realizat cu marea legendă a baschetului. Kobe vorbește despre Michael Jordan și ce a însemnat acesta pentru el.

Pe numele său întreg, Kobe Bean Bryant s-a născut pe data de 23 august-1978 în Philadelphia-SUA.

Acesta și-a început cariera de baschetbalist profesionist la echipa Los Angeles Lakers, în anul 1996, fiind de altfel și singura echipă la care acesta a evoluat vreodată.

Ca și jucător pentru Lakers, Kobe a reușit să iasă de 5 ori campion( între anii 200-2002 și 2009-2010). A fost desemnat cel mai valoros jucător din ligă (NBA MVP) în anul 2008.
În următoarele două sezoane, ” Black Mamba” a reușit să ajungă de două ori consecutiv în finala NBA-MVP.

Kobe Bryant: Michael Jordan leads tributes to 'one of greatest ...

A fost selecționat de 15 ori în echipa All-NBA, după cum urmează:
  • Prima echipă: între anii 2002-2004 și 2006-2013
  • Echipa a 2-a: anii 2000-2001
  • Echipa a 3-a: 1999 și 2005

A câștigat de 3 ori trofeul pentru cele mai multe puncte într-un sezon: 2003(2461 puncte), 2006 (2832 puncte) și 2007 ( 2430 puncte)
A reușit să câștige chiar și titlul pentru NBA ALL-Star Dunk, în 1997

Ca și component al echipei naționale, Kobe a reușit să adune două super performanțe, Medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing-2008 și Medalia de aur la Olimpiada de la Londra, în anul 2012.

Evident, această legendă a însemnat mult mai mult decât aceste trofee (numărul lor fiind mult mai mare). Kobe a însemnat o generație, nu doar din postura de jucător, ci și din postura de persoană care a demonstrat că, atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu te poate opri. Bine, a sunat cam aiurea spusă de mine, dar sper că ați înțeles ideea.

Kobe s-a retras din NBA în anul 2016, trecându-și astfel numele în istoria baschetulului.

În acest an, pe data de 26 ianuarie, avea să vină vestea care a lăsat înmărmurită o întreagă omenire, KOBE A MURIT!

Această tragedie s-a produs din cauza unei probleme apărute la elicopterul său persoanal. Alături de Kobe erau prezente alte 6 persoane, Gianna Maria Onore, fica sa în vâstă de 13 ani, John Altobeli – antrenor de baseball de la Orange Coast Colege, Keri și Alyssa Altobeli (soția și fica lui John), Christina Mauser și pilotul elicopterului.
Aceștia urmau să se îndrepte către Academia Mamba, din California.

Niciunul dintre cei aflați la bordul elicopterului nu a supraviețuit

AGORA - Alături de Kobe Bryant a murit și fiica sa de 13 ani. Cine ...

Într-un ultim interviu acordat pentru ESPN, Kobe vorbește despre Michael Jordan și ce a însemnat acesta pentru el.

“Michael mi-a oferit multe sfaturi. Este ca și fratele meu mai mare. Urăsc cu adevărat să am discuția despre cine este mai bun dintre noi doi.”
După aflarea acestei tragedii, Jordan a postat pe social-media, spunând: “Când Kobe a murit, o bucată din mine s-a rupt. Odihnește-te în pace, micul meu frate.”

sursa foto: That Grape Juice, Sky News, Agora