Jocurile Olimpice de Vara 2020: Prima natiune care si-a anuntat oficial retragerea

Jocurile Olimpice de Vara 2020: Prima natiune care si-a anuntat oficial retragerea

Canada este prima tara care si-a anuntat retragerea de la Jocurile Olimpice de Vara. Oficiali ai Comitetului Olimpic si Paraolimpic Canadian au spus intr-un interviu ca tara nu va participa la Jocurile Olimpice si Paraolimpice de Vara. Motivul invocat este foarte simplu, oficialii se tem de pandemia de coronavirus.

„COC si CPC face apel urgent la Comitetul Olimpic International, Comitetul Paralimpic International si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Dorim sa se amane Jocurile Olimpice timp de un an si oferim tot sprijinul nostru in a ajuta la reorganizare.”

Jocurile Olimpice de Vara 2020 – sursa facebook

Se amana Jocurile Olimpice de Vara din 2020?

De la mijlocul lunii martie Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de coronavoris. Lucrul acesta a avut efect imediat in sport si toate competitiile s-au suspendat cel putin pana la inceputul lunii aprilie. In contextul actual, in ultimele zile au aparut tot mai multe voci care sustin amanarea Jocurilor Olimpice de Vara din 2020.

Duminica, 22 martie a fost pentru prima oara cand Commitetul Olimpic International a luat in considerare amanarea Jocurilor Olimpice. Initial s-a inaintat o data provizorie, dar s-a oferit varianta mutarii pentru vara anului urmator. Un argument solid in luarea aceste decizii a fost cu ceea ce s-a intamplat la fotbal. Campionatul European din 2020 a fost mutat pentru vara anului viitor tocmai din acest motiv.

Tot mai multe voci sunt impotriva organizarii JO de Vara

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat ca amanarea Jocurilor Olimpice din 2020 poate sa fie o optiune serioasa. Daca nu se poate in conditii complete, atunci acesta a luat in considerare lucrul acesta. Totodata, el a tinut sa precizeze ca acest subiect, amanarea Jocurilor Olimpice nu a fost pe ordinea de zi a Comitetului Olimpic International.

Canada este prima tara care anunta oficial ca nu trimite sportivi la Jocurile Olimpice de Vara daca ele se vor sustine in vara lui 2020. Australia si-a anuntat si ea atletii sa se pregateasca o posibila amanare, trimitand chiar si un comunicat in sensul acesta.

“Comitetul Olimpic Australian crede ca sportivii nostri trebuie acum sa se preocupe de propria lor sanatate si a celor din jur”.

Jocurile Olimpice de Vara 2020 este cea de-a 32-a editie din istorie. Programata in perioaada 24 iulie – 9 august 2020, aceasta aduce la linia de start mii de atleti din aproape toate sporturile. 339 de eveninente din 33 de sporturi si 50 de discipline. Dupa 55 de ani de asteptare, Romania U21 s-a calificat la Jocurile Olimpice.