Inca o competitie majora amanata de COVID-19

  1. Desi inca nu este oficial, conform surselor celor de la BBC si dupa declaratiile lui Emmanuel Macron, avem inca o competitie majora amnata din cauza pandemiei.

   Astfel, dupa declaratia presedintelui Frantei din urma cu nu foarte mult timp, restrictiile se vor aplica pana la mijlocul lui iulie.

   De aceea, competitia pe care multi o urmaresc si este transmita in direct de catre Eurosport, are sanse aproape nule sa se desfasoare. Aceasta ar fi urmat sa aiba loc intre 27 iunie si 19 iulie.

   Cu turul Italiei deja amanat oficial, este inevitabil pana va veni si stirea oficiala conform careia Tour de France va fi amanat pentru acest an.

   Date statistice din turul Frantei

   Competitia a debutat in 1 iulie, 1903 si primul castigator a fost un francez : Maurice Garin

   Cei mai titrati ciclisti din Turul Frantei : Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain, toti cu cate 5 reusite.

   Cel mai recent castigator : Egan Bernal

   Desi au fost mai multe evenimente negre care au marcat aceasta competitie care s-au soldat cu accidente grave sau chiar pierderi de vieti, in 1995, moartea lui Fabio Casartelli avea sa socheze o lume intreaga.

   La o viteza de 88 de km / h, acesta s-a ciocnit cu mai multi ciclisti. Din nefericire, cel care lua aurul olimpic in 1992, la Olimpiada de vara din Barcelona, se stingea din viata la doar 24 de ani.