Ilie Balaci a murit! Meciul U Craiova vs FCSB se joaca!

Ilie Balaci a murit! Meciul U Craiova vs FCSB se joaca!

Ilie Balaci a murit! Meciul U Craiova vs FCSB se joaca!

Legendarul fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a trecut in nefiinta duminica dimineata, la spitalul din Craiova, in urma unui stop cardio-respirator. Poreclit ,,minunea blonda’’, Ilie Balaci implinise in acest an 62 de ani si era extrem de iubit in Banie, fiind liderul generatiei de aur a Stiintei.

Potrivit unui articol publicat in urma cu scurt timp de Gazdeta de Sud, Ilie Balaci venise la Craiova pentru meciul cu FCSB, programat duminica seara, pe stadionul ,,Ion Oblemenco’’. Balaci se afla in aceasta dimineata la locuinta mamei sale din cartierul Rovine in momentul in care a inceput sa se simta rau si, in ciuda faptului ca ambulanta a sosit rapid la fata locului, medicii nu au putut sa il salveze.

Desemnat cel mai bun fotbalist al Romaniei in anii 1981 si 1982, Ilie a jucat de 69 de ori in tricoul nationalei, marcand 8 goluri, insa accidentarea suferita la doar 27 de ani a fost inceputul sfarsitului carierei sale.

In ciuda durerii pricinuite de aceasta tragedie, partida dintre U Craiova si FCSB se va disputa in aceasta seara, a anuntat presedintele oltenilor, Marcel Popescu, la TV Digi Sport:

“Nu cerem amânarea meciului. Partida se va juca. Pentru memoria lui Ilie, pentru familia Univeristății, vom fi împreună”