Hotie la Loterie? Ce risca Loteria Romana in urma unui nou scandal?

Loteria Romana se afla in centrul unui nou scandal, in urma extragerilor de sarbatori. Jucatorii acuza ca au fost inselati pe fata conform unui articol aparut in ziaristii.com:

“În mod excepțional, la Loto „6 din 49” (cel mai popular joc al Loteriei Române), varianta simplă a costat dublu față de prețul obişnuit: 10 lei, în loc de 5 lei. Loteria a justificat această creştere de preț prin faptul că va fi o extragere dublă, adică biletele ar urma să fie valabile pentru două extrageri. Jucătorilor li s-a explicat în agenții: dacă n-ai câştigat la prima extragere, nu arunci biletul, pentru că vei participa cu el şi la a doua. extragere.Numai că, surpriză: pe 31 decembrie a avut loc o singură extragere!”

In replica, reprezentatul Loteriei Romane, Ionut Virlana declarat la Antena 3 ca banii platiti in plus de jucatori s-au adaugat fondurilor de premiere si astfel s-au acordat premii mai multe si mai mari :

“Avem vânzări în total de aproximativ 17 milioane de lei, iar 2.2 milioane de variante jucate. Mai mult decât atât, s-au oferit 47.000 de câştiguri, faţă de o tragere loto obişnuită care nu oferă mai mut de 20.000 de câştiguri, în cuantum de 3,9 milioane de lei”

Desi aceasta stire a fost preluata deja de mai multe publicatii online, se pare ca nimeni nu a observat si implicatiile legale in ceea ce priveste marirea pretului unei variante de bilet jucat la loto.

Contactat de redactia noastra domnul Sorin Constantinescu, expert in domeniul jocurilor de noroc din Romania ne-a declarat:

“Ceea ce s-a intamplat la Loterie este de domeniul fantasticului si la limita legii, daca nu chiar in afara. Nu poti sa anunti un pret pentru 2 extrageri si apoi sa organizezi decat una singura si sa justifici prin simplul fapt ca au fost premii mai mari: aceasta este incalcarea unei promisiuni si duce spre inselatorie, fapta care este prevazuta de Codul Penal. In ceea ce priveste scumpirea variantei de joc, acest lucru nu se poate face asa peste noapte. Conform regulamentului Loteriei acesta trebuie anuntat in timp util si publicat atat pe site-ul loto.ro cat si in brosura Loto-Prono”

Loteria a publicat in “Loto Prono” noul pret al variantei de joc, doar ca acel pret de 10 lei a fost pentru o varianta care participa la ambele extrageri, dar in realitate a fost una singura (vezi foto mai jos)

 

Asadar, conform expertilor in domeniu, Loteria Romana nu risca doar suspendarea licentei de organizare a jocurilor de noroc pe o perioada de la 1 la 6 luni ci si un dosar penal pentru inselaciune!