Fără sport în Anglia până cel puțin la 1 iunie

S-a anulat Wimbledon

Fără sport în Anglia până cel puțin la 1 iunie

Încet, încet au început să se reintre lucrurile în normal și în sport, unde campionatele mari deja au fixată o dată de începere. Nu și Premier League, unde se pare că nu o să vedem fotbal până cel puțin la începutul lunii iunie.

Pentru cel puțin o lună de zile nu cred că avem cum să vedem Premier League. Weekend-ul 15-17 mai se reia Bundesliga, ceea ce este bine pentru pariori și fanii sportului, având în vedere că sunt aproape două luni de când nu am mai văzut un meci din cele mai tari campionate din Europa. Partea mai puțin bună este că aceste dueluri se vor juca fără spectatori, iar fotbalul este făcut pentru a aduce lumea la teren.

Autoritățile engleze sunt precaute

Vorbim despre sportul din Anglia, automat spunem performanță și jucători de miliarde de dolari. Cel puțin când vorbim despre Premier League. Acolo unde avem cele mai scumpe echipe și cele mai mari bugete din fotbal. Astfel, luni seara, într-o conferință video purtată de către premierul Boris Johnson, acesta a fost sceptic în ceea ce privește reluarea sportului. A admin admis că sportul este necesar pentru a ridica moralul cetățenilor, dar pragmatismul a fost la ordinea zilei.

Totodată, același prim-ministru a spus că este foarte greu să se organizeze o competiție până la 1 iunie, fie și cu porțile închise. Tot luni s-au întâlnit și cluburile din Premier League, atunci unde au luat în discuție Proiectul Restart.

Cursa de la Sivlerstone, singurul eveniment sportiv din Anglia încă neanulat

Momentan, singurul eveniment programat să aibă loc vara asta în Anglia și care nu a fost amânat este cursa de la Silverstone. Ea trebuie să aibă loc în perioara 19-26 iulie, dar este sub semnul încertitudinii. Să nu uitâm că 2020 intră în istoria sportului alb pentru că nu vom avea Wimbledon. Pentru prima dată după foarte mulți ani, cel mai vechi turneu de tenis din lume nu se va disputa. Toate acestea sunt puse pe seama pandemiei de coronavirus.