Eredivisie ANULATA!! Decizie de ultima ora in Olanda

sursa foto: facebook

Eredivisie ANULATA!! Decizie de ultima ora in Olanda

Criza de Coronavirus nu pare sa se incheie prea curand, iar fotbalul momentan este pus in asteptare. Cu exceptia Belarusului, Europa a spus STOP evenimentelor sportive de orice fel. In timp ce unele tari sunt aproape sa reia campionatele si stabilesc planuri, in Olanda s-a luat o decizie radicala.

PARIAZA PE BELARUS AICI!

Eredivisie ANULATA!! Decizie de ultima ora in Olanda

Prim ministrul Mark Rutte a hotarat o masura drastica, spun cei de la givemesport. Acesta a interzis orice activitate fotbalistica la nivel de profesionisti pana in luna Septembrie. In acest caz, federatia de fotbal olandeza nu are alta alternativa, decat anularea campionatului.

Aceasta decizie presupune un sezon fara campioana, fara echipe promovate sau retrogradate. Eredivisie devine astfel primul campionat major ce recurge la acest scenariu drastic, din pricina pandemiei de COVID-19. Este prima oara in istoria de 64 de ani a competitiei, cand nu este declarata o campioana. In schimb, UEFA a cerut federatiei olandeze lista cu echipele calificate in competitiile europene pentru sezonul ce urmeaza. In aceste conditii, acestea sunt:

  • Ajax – play-off-ul UEFA Champions League
  • AZ Alkmaar – turul 2 preliminar UEFA Champions League
  • Feyenoord – grupele Europa League
  • PSV – turul 3 preliminar Europa League
  • Willem II – turul 2 preliminar Europa League

Exista insa o controversa in cazul celor de la Willem II, care au 3 puncte deasupra celor de la FC Utrecht si un meci in plus jucat! Ramane ca oficialii federatiei sa emita un comunicat de presa prin care sa clarifice si aceasta situatie.

revenim cu update-uri