Drepturi de televizare Premier League: Sume colosale primite in sezonul 2018/2019

368
Drepturi de televizare Premier League

Drepturi de televizare Premier League: Cluburile din Anglia stiu foarte bine sa-si vanda drepturile de televiziune, reusind in acest sezon sa se ofere premii colosale pentru echipele care au retrogradat.

Sursa foto: foxsports.com.au

Premier League intra in istorie

Premier League a devenit incet si sigur cea mai tare competitie de fotbal din lume. De departe fara rival intre cele mai bune campionate din Europa, veniturile din publicitate au crescut de la un sezon la altul. Astfel, diferentele sunt foarte mari spre deosebire de alte ligi, cum ar fi cea a Spaniei sau Germaniei.

A inceput sa se vada asta si prin prisma rezultatelor. 2018/2019 este sezon care intra in istoria fotbalului, finalele Europa League si Champions League se vor disputa intre formatii din Premier League.

Drepturi de televizare Premier League 2018/2019

Premii substantiale pentru cele trei echipe care au retrogradat

Nu e o tragedie sa retrogradezi si cel mai bun exemplu este dat de catre Burnley, echipa care s-a format in urma unei astfel de strategii. A promovat, a retrogradat si a revenit pe prima scena, totul pentru a beneficia de banii veniti in urma acestor evenimente.

Cu bugete de sute de milioane de euro, Manchester City, Liverpool, Chelsea, sau Manchester United nu au primit cu mult peste cat au luat echipele care au retrogradat. Diferenta este una substantiala, dar nu atat de mare pe cat s-ar crede, cel putin cand vorbim din drepturile de televizare.

Echipa

Bani din televizune, la finalul sezonului 2018/2019

Manchester City

148.1 milioane de euro

Liverpool

149.5

Chelsea

143.1

Tottenham

142.3

Arsenal

139.3

Manchester United

139.5

Cardiff

99.6

Fulham

99.8

Huddersfield

93.6

Sunt bani care nu conteaza foarte mult pentru echipele cu pretentii. Granzii Angliei, precum Manchester United, au cheltuieli sunt foarte mari. Totusi, pentru un club de talia lui Huddersfield sau Cardiff, sunt bani datorita carora si-ar putea face o strategie si astfel, sa atace promovarea in sezonul viitor. Pentru a va face o idee, Cardiff City in sezonul ce tocmai s-a incheiat a investit 51.2 milioane de euro in transferuri, aici intrand si cele 17 milioane platite pentru Emiliano Sala.