Doliu in fotbalul francez!

sursa: facebook

Doliu in fotbalul francez!

Fotbalul din Franta a pierdut astazi un mare nume. Este vorba de legendarul antrenor Robert Herbin, omul ce a facut minuni in anii 70. In varsta de 81 de ani, Herbin a decedat in seara de luni, din pricina unor probleme de sanatate.

Cine a fost Robert Herbin? Artizanul marilor succese ale “verzilor”

Fost mijlocas, Robert Herbin s-a nascut in 1939 la Paris. Intreaga sa cariera a fost dedicata unui singur club: Saint Etienne. A castigat alaturi de “verzi” 3 titluri in Ligue 1 si 3 Cupe ale Frantei. In 1972 a facut pasul catre antrenorat, chiar la echipa la care a jucat intreaga sa cariera. A mai trecut pe la Lyon, Al Nasr, Strasbourg si Red Star, incheindu-si cariera in 1995.

La Saint Etienne a reusit sa formeze una din cele mai puternice echipe din Europa in anii 70. A ajuns chiar si in finala UEFA Champions League, pierduta insa in fata celor de la Bayern Munchen. Este fara doar si poate cel mai important nume din istoria acestui club, iar succesele cu greu mai pot fi egalate. Pentru nationala Frantei, Robert Herbin a evoluat in 23 de partide si a inscris 3 goluri. Alaturi de Arsene Wenger sau Zinedine Zidane, Robert Herbin este considerat unul din cei mai mari antrenori din istoria Frantei.

PARIAZA PE LIGUE 1 CU UN BONUS DE 500 RON!

Campionatul din Franta este momentan oprit, insa oficialii fac toate demersurile pentru a relua Ligue 1.