Derrick Rose, MVP-ul izgonit din propriul oras – Intre succes si suferinta

Derrick Rose - povestea unui super jucator
Sursa foto : pinterest

Derrick Rose, MVP-ul izgonit din propriul oras – Intre succes si suferinta

Derrick Martell Rose se nastea la 4 octombrie, 1988, in Chicago. Nascut si crescut in ” Windy City “, visul lui Rose a fost tot timpul sa dea comunitatii ceva inapoi. In 2008, Derrick era selectat cu primul pick in draft-ul NBA. A fost ales de cei de la Chicago dupa ce colegiul l-a facut in Memphis, acolo unde echipa sa a avut un record fabulos : 38-2.

Anul sau de debut a fost fabulos. Nimeni si nimic nu il putea opri. Este ciudat sa spui de un jucator ca ” prime-ul ” sau a fost anul sau de debut. Insa daca nu erau accidentarile, la ora aceasta, vorbeam de Derrick Rose ca unul din cei mai buni jucatori din lume.

Derrick Rose era jucatorul complet!

Se misca la fel de rapid ca si Kevin Durant. Era de multe ori la fel de precis ca si Stephen Curry de la distanta. Avea o forta fantastica, asemenea lui LeBron si mentalitatea de castigator a lui Leonard. Da, asta era Rose. Pana cand a venit declinul…si ce declin!

Din pacate, acest declin nu a depins de el. Totul a inceput pe data de 28 mai, 2012. Desi meciul era deja castigat, 12 puncte si mai putin de doua minute de joc, Rose era in continuare pe teren. Si ce decizie proasta avea sa fie asta..

Pentru ca genunchiul lui Rose a cedat. Ruptura de ligamente incrucisate anterioare. Totul s-a terminat pentru Chicago. Fara el, au pierdut seria cu 4-2 si toate sperantele celor de la Chicago s-au naruit. Aproape un an fara el insa Derrick se simtea mai puternic ca niciodata. Lumea vedea in el un nou Michael Jordan si asta pe buna dreptate. Aveau un stil de joc atat de similar, cu toate ca jucau posturi diferite. Unul din cele mai bune mix-ur care imi vin in cap, in momentul de fata, este acesta.

Kobe Bryant despre Derrick Rose : ” Derrick Rose avea cel putin la fel de multa calitate ca si mine la varsta in care a luat trofeul de MVP. “

Din pacate, tot efortul lui Derrick se dovedeste a fi in zadar. Revine, accidentare peste accidentare insa cel mai greu moment al sau a fost in anul 2016. Intr-un video pe care il veti regasi mai jos, puteti afla cum Derrick Rose a fost efectiv izgonit din propriul oras si cat de mult a insemnat asta pentru el.

Se intampla in 2016, in iunie si imaginile fac mai mult decat orice fel de cuvinte.

Ii simteai durerea. Tot ceea ce a facut Rose pentru baschet a facut-o pentru Chicago. Voia ca orasul sa fie mandru de el. A fost, probabil, cea mai grea ” accidentare ” din viata lui Derrick Rose. Atunci cand esti izgonit de propriul oras, de propriul club, nimic nu poate fi mai dureros, in special ca nu depinde de tine.

Intr-adevar, NBA-ul a fost si va fi o afacere insa jucatori precum Derrick Rose, gata sa-ti dea totul pe tava, sa te serveasca toata cariera, nu meritau un asemenea tratament. Si pentru cine? Pentru Calderon, Grant si Lopez. Intr-un trade cu Knicks, Chicago Bulls si-a dat simbolul, impreuna cu Justin Holiday si un second draft pick din 2017 pentru Jose Calderon, Jerian Grant si Robin Lopez.

Sursa foto : Captura Youtube

Putina dreptate avea sa se faca la final de 2018. Intr-un meci al celor de la Minesota in Chicago, Rose, inainte cu 5 minute de final, ducea scorul la 100-80 si avea o libera suplimentara pentru 101-80. A fost momentul in care toti cei din United Center le-au dat o palma celor din conducerea celor de la Bulls.

” MVP, MVP ! “ strigat de 20 de mii de oameni si Derrick Rose zambea. Stia ca e acasa, stia ca joaca impotriva clubului sau iubit, impotriva orasului sau de unde a fost izgonit insa zambea. Atat el cat si fanii prezenti acolo stiau ca Rose a fost, este si va reprezenta Chicago Bulls tot timpul, indiferent de cele intamplate.

PARIAZA PE CELE MAI BUNE COTE NBA! 

Daca ti-a placut editorialul “Derrick Rose, MVP-ul izgonit din propriul oras – Intre succes si suferinta”, ne poti ajuta cu un LIKE si SHARE. Iti multumim!