Decizie radicala a sefilor fotbalului scotian

S-a anulat Wimbledon

Decizie radicala a sefilor fotbalului scotian

Sportul ramane principalul ambasador in intreaga lume, dar in momentele aceste cu greu il poti pune pe primul loc. La fel au gandit si sefii fotbalului scotian, care au pus la cale viitorul sezonului actual. Asadar, SPFL a hotarat sa mentina decizia de a suspenda fotbalul din Scotia pana la 30 aprilie. Mai mult decat atat, s-a prelungit aceasta suspendarea a campionatelor din insula, data avansata fiind acum 10 iunie.

Decizie radicala: fotbalul e pe locul 2

Nu doar reluarea campionatului a fost amanata pana la 10 iunie 2020, ci si antrenamentele sau fotbalul recreational. Toate acestea au fost facute publice de catre seful FA, Rod Petrie.

Restrictiile introduse de Guvern sunt pentru a salva vieti, deci am aderat la ele si nu permitem antrenamentul echipelor. Sa lasam fotbalul pentru urmatoarele saptamani. Decizia de a suspendat fotbalul pana la 10 iunie este pentru a ajuta cluburile sa aiba jucatori, staff si suporteri sanatosi”, a declarat acesta.

Toate cele 42 de cluburi scotiene afiliate SPFL au votat aceasta decizie, dar pe care nu o vor pune in aplicare inainte de 23 aprilie. Atunci va avea loc o intalnire la nivel inalt, in cadrul UEFA, unde se vor face din nou alte recomandari.

De o luna nu s-a mai jucat fotbal in Scotia

decizia radicala a sefilor din Scotia – Ianis hagi / sursa facebook

Fotbalul scotian este suspendat inca din prima jumatate a lunii martie, in baza pandemiei de coronavirus. Mai exact pe 11 martie a avut loc cel mai recent meci disputat in Premiership. St. Mirren o invingea atunci cu 1-0 pe Hearts.

Lider in Scotia ramane in continuare Celtic Glasgow, care s-a distantat aproape decisiv. Cu 13 puncte avans in fata lui Rangers, se apropie tot mai mult de inca un titlu de campioana. Ianis Hagi & Rangers se afla pe locul secund, cu 67 de puncte urmati de Motherwell, dar la 21 de puncte, avand si un meci mai putin.