Ce sunt spread-urile ? Sa invatam sa le folosim corect

spread pariuri

Ce sunt spread-urile ? Sa invatam sa le folosim corect

Spread-ul este una din cele mai intalnite metode de a paria pe un meci. Fie ca vorbim de baschet, fotbal american sau hochei, este una din cele mai pariate optiuni din oferta.

Ce este spread-ul, de fapt?

Fie ca vorbim de handicap, fie ca vorbim de punctele marcate in acel meci, spread-ul este acea linie oferita de bookmakeri care trebuie acoperita de pariul tau.

Vom lua un exemplu concret.

Astfel, gazdele acestei intalniri, Taiwan Beer, pornesc favoriti la o cota de 1.47 oferita de Betano. Oaspetii, in schimb, au o cota de 2.60, asta la ML.
ML = Cine castiga meciul, incluzand eventualele prelungiri. Chiar daca multe agentii offline ofera si varianta de 3way ( in care e inclus si egalul ), noi iti sugeram tot timpul sa alegi varianta de online, acolo unde se pariaza doar cu tot cu prelungiri.
Nu are rost sa risti un castig considerabil pentru cateva sutimi de cota, meciul sa se termine egal, ai tai sa bata in prelungiri si tu sa pierzi daca ai pariat in varianta ” 3 way “.

Revenind, un spread, de fapt, este o limita. De altfel, intr-o traducere aproximativa, tot pe acolo ne invartim, la cuvantul ” limita “.

Astfel, ce reprezinta acel – 5,5 din fata celor de la Taiwan Beer? Dar linia de 170.5 puncte pe total puncte?
Le luam pe rand.

In primul rand, vom vorbi despre handicap. Orice cifra pe care o echipa o are in fata, aceea este cifra care trebuie ” acoperita “.
Vom lucra pe exemplu concret, meciul de mai sus. Putem observa un – 5,5 in dreptul gazdelor. Ce inseamna, de fapt, acel -5.5?

Gazdele sunt favorite sa castige. Daca tu decizi sa joci – 5,5 pe gazde, asta inseamna ca echipa pe care ai mizat, in cazul de fata Taiwan Beer, va porni cu un dezavantaj de – 5.5 puncte. Pentru ca pariul tau sa fie castigator, Taiwan Beer trebuie sa castige aceasta partida la minim 6 puncte.

Ai incredere in oaspeti dar crezi ca o sa fie un meci echilibrat? Atunci, clar, + 5.5 pe oaspeti la o cota de 1.87 suna bine.
Ce inseamna, de fapt, + 5.5 ? Tot timpul, un handicap pozitiv, un handicap cu plus, iti ofera doua optiuni ; fie echipa ta invinge fie pierde la X puncte ( in cazul acesta la maxim 5 ), fie castiga acel meci.

Exemple de spread-uri

Exemple concrete : Taiwan Beer – Yulon Dinos, rezultat final : 93-88
Pronosticuri castigatoare : Taiwan Beer @ 1,47
Yulon Dinos + 5.5 @ 1.87

Exemplul 2 : Taiwan Beer – Yulon Dinos, rezultat final 90-71
Pronosticuri castigatoare : Tiawan Beer @ 1.47
Tiawan Beer – 5,5 @ 1.90

In ceea ce privesc punctele, lucrurile nu sunt atat de complicate. Desi multi folosesc ” totals ” pentru total puncte, la fel de multi folosesc termenul de spread si cand vine vorba de total puncte.

170.5 puncte este linia oferita pentru exemplul de mai sus. Daca meciul va aduna minim 171 de puncte, pariul pe
” total puncte peste ” va fi castigator. Daca punctele adunate din meci vor insuma maxim 170 de puncte, pariul ” total puncte peste ” va fi pierdut.

Cand e bine sa folosim astfel de spread-uri?

Sunt mai multe situatii.

Atunci cand este un meci echilibrat, spre exemplu, un THW Kiel vs PSG in Champions League la handbal, ca sa schimbam si sportul.

Constientizezi puterea francezilor insa tu ai mare incredere ca cei de la Kiel pot castiga partida. Totusi, ai o anumita retinere stiind lotul care poate puncta in momente decisive pentru francezi.

De aceea, in situatii de genul, cand un meci este foarte echilibrat, este indicat sa iei un spread cu ” + ” pe gazde ( gazde in situatia de fata ). Astfel, in handbal, la acest meci, vei avea 3 optiuni castigatoare.

Sa zicem ca alegi + 1.5 Kiel. Optiunile castigatoare vor fi : victorie Kiel, egalul sau infrangere la maxim un gol.

Un alt exemplu in care este folosit spread-ul cu ” + ” sunt pariurile live. Acolo, cand o echipa are avans prea mare si nu mai are pentru ce sa traga, in functie de desfasurarea meciului, handicapul cu ” + ” are sens si de multe ori merita sa mizezi pe asa ceva.

Varietatea in pariuri este cheia in zilele noastre. Case de pariuri precum Betano, Unibet, Fortuna iti ofera tot timpul astfel de spread-uri care pot fi si ajustate pentru o mai mare incredere sau siguranta.