Ce fac cluburile din Premier League in aceasta perioada

Ce fac cluburile din Premier League in aceasta perioada

Pandemia de coronavirus si suspendarea temporara a campionatelor nu impiedica echipele mari sa incerce sa isi metina jucatorii la un anumit nivel.

Mai avem cel putin cinci saptamani pana cand va putem oferi ponturi din Premier League. Campionatul Angliei s-a intrerupt pana pe 30 aprilie, asta daca nu se prelungeste aceasta data. Fotbalul a avut de suferit din aceasta privinta, dar oare cum se descurca cluburile din primul esalon al Angliei. Ce fac jucatorii si cum se mentin in forma? Jurnalistii de la BBC au dezvaluit cum fac fata cluburile din Premier League.

Arsenal

Toata baza sportiva a celor de la Arsenal s-a inchis. Antrenorul tunarilor, Mikel Arteta a fost primul personaj din Premier League despitat pozitiv pentru coronavirus. Tehnicianul in varsta de 37 de ani spune acum ca este bine, dar prezenta lui la antrenamentele echipei este incerta.

“Ne confruntam cu o provocare uriasa si fara precedent. Sanatatea tuturor este ceea ce conteaza acum. Protejati-va urmand instructiunile. Vom trece impreuna peste asta”, a declarat Mikel Arteta dupa ce a fost infestat cu Covid-19.

Londonezii au inchis stadionul imediat dupa acel eveniment in care a fost implicat Arteta. Insa, terenurile de antrenament au fost deschise dupa cateva zile si personalul angajat incearca sa asigure conditiile optime pentru clipa cand jucatorii londonezi or sa revina la antrenament.

Chelsea

Echipa de pe Stamford Bridge nu a scapat nici ea fara jucatori infestati cu Covid-19. Callum Hudson-Odoi este asteptat la antrenamente dupa ce a fost primul jucator din Premier League depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Conform clubului londonez acesta se simte bine si asteapta ok-ul din partea medicilor pentru revenirea la antrenament, atunci cand o sa fie cazul.

In acest moment fiecare jucator al lui Chelsea face exercitii pe cont propriu. Zilnic apar filmari pe site-ul oficial cu jucatori care asta fac, se antreneaza la domiciliu dupa un program bine stabilit de preparatorii fizici ai echipei.

Liverpool

Jurgen Klopp a fost unul dintre cei care au sustinut decizia de amanare a campionatului. Intr-o scrisoare deschisa fanilor, acesta s-a aratat de acord cu toate deciziile pe care conducerea fotbalului din Anglia le-a luat.

„Decizia si anuntul sunt puse in aplicare cu motivul de a pastra oamenii in siguranta. Din aceasta cauza o voi sustine in totalitate”, a spus Jurgen Klopp.

Sadio Mane a fost si acum in centrul atentiei. Atacantul senegalez a facut o donatie de 45.000 euro autoritatilor senegaleze care lupta impotriva coronavirus. Ceilalti jucatori au contribuit si ei cu o donatie comuna de 60.000 euro catre o organizatie catre banca de alimente. Este o initiativa sustina de cele doua cluburi pentru a combate lipsa alimentelor de baza in zona Mersey.

Manchester United si Manchester City lucreaza cot la cot

Cele doua mari rivale din orasul Manchester au contribuit cu o donatie comuna de 130.000 de euro pentru banca de alimente locala. Ei vor da acesti bani pentru ca lumea din oras sa nu aiba de suferit din lipsa alimentelor pe perioada carantinei.

Unitatea a fost cuvantul comun al celor doua cluburi. „Suntem mandri de rolul pe care il joaca suporterii in ajutorarea bancilor locale de alimente. Intr-o perioada de incercarea a comunitatii noastre sunt incantati sa colaboram pentru a ajuta persoanele vulnerabile ale societii.”

Precum o fac si ceilalti jucatori ai echipelor mari, diavolii si cetatenii se antreanza de acasa. Acestia au primit program din partea celor responsabili cu acest lucru.