Campionatul Mondial de Handbal 2019: Spania – Lot, informatii si program

Campionatul Mondial de Handbal 2019 bate la usa, iar Spania va face parte din Grupa C preliminara, unde mai evolueaza alaturi de cinci echipe. Acolo unde le mai are adversare pe Romania, Ungaria, Senegal, Kazakhstan si Muntenegru.

sursa foto: handbalvolei.ro

Repartizata inGrupa C de la Campionatul Mondial de Handbal 2019, Spania va juca pentru un loc in grupele principale. In perioada 30 noiembrie – 6 decembrie vor avea loc cele cinci meciuri din grupele preliminare. Chiar primul duel jucat in aceasta grupa ii scoate in fata nationala Romaniei. Primele trei clasate din cele patru grupe preliminare vor merge in grupele principale, acolo unde va evolua crema handbalului mondial.

Calificata pentru a zecea oara in istorie la un Campionat Mondial, nationala de handbal feminin a Spaniei a avut de jucat un baraj. Pentru a ajunge in Japonia, acolo unde se va tine editia din 2019, a intalnit Islanda. Daca a ajuns pana aici inseamna ca a trecut cu brio peste confruntarea cu Islanda. Meciul s-a jucat dupa sistemul tur-retur, 67 – 57 (36-25 si 31-32) fiind scorul.

Cinci jucatoare din nationala Spaniei joaca in Liga Florilor

Cea mai buna clasare a ibericelor la un asemenea turneu a fost in urma cu opt ani. In 2011, Spania reusea sa castige bronzul la Campionatul Mondial. Cativa ani mai tarziu, termina abia pe locul 11. Se intampla asta la editia anterioara. De asemenea, in lotul de 18 chemat de antrenorul Carlos Viver, cel care din 2017 este la carma echipei, sunt si cinci jucatoare care activeaza in Romania. Printre ele se afla si capitanul Carmen Martin, care este componenta a CSM Bucuresti. In varsta de 31 de ani, aceasta a devenit din acest an parte din lotul vicecampioanei Ligii Florilor.

 

Martin a facut parte din echipa Spaniei care a reusit sa obtina bronzul la Jocurile Olimpice din 2012, cat si la Campionatul Mondial din 2011. In 2008 si 2015, aceasta juca in finala de Campionat European, dar avea sa piarda de fiecare data.

Lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial de Handbal 2019

  • Portari: Silvia Navarro (Remudas), Mercedes Castellanos (Bera Bera) Darly Zoqbi de Paula (CS Gloria Bistrita)
  • Aparatori: Alexandrina Cabral (Nantes), Almudena Rodriguez (Thuringer), Alicia Fernandez Fraga (CSM Ramnicu Valcea), Lara Gonzalez Ortega (Besancon), Nerea Pena (Siofok), Silvia Arderius (Bera Bera), Mireya Gonzalez (CSM Ramnicu Valcea)
  • Pivoti: Maria Nunez (ESBF Besancon), Elisabet Cesareo (Bera Bera), Ainhoa Hernandez (Prosetecnisa Zuazo)
  • Ofensiva: Soledad Lopez (Malaga Costa del Sol), Jennifer Gutierrez Bermejo (Club Balonmano Elchie), Carmen Martin (CSM Bucuresti), Marta Lopez (SCM Ramnicu Valcea)

Programul Spaniei la Campionatul Mondial de Handbal 2019

Romania – Spania, 30 noiembrie

Spania – Ungaria, 1 decembrie

Spania – Senegal, 3 decembrie

Kazakhstan – Spania, 4 decembrie

Muntenegru – Spania, 6 decembrie

Cand incepe CM Handbal 2019? Cu cine joaca Romania? Cote pariuri online