Bundesliga 2019/20: Echipele au reluat pregatirile

Singurul arbitru roman la barajul EURO 2020
Ovidiu Hațegan

Bundesliga 2019/20: Echipele au reluat pregatirile

Germania nu a scapat nici ea de probleme mondiala si anume, imbolnavirea a mii de oameni de coronavirus si decesul altor cateva sute. Insa, pare sa fie tara cea mai pregatita sa isi reia activitatea in toate domeniile, cu atat mai mult in sport.

Primele vesti bune vin din Germania acolo unde echipe importante din Bundesliga si-au reluat pregatirile. Cu un lot redus si la distanta de cel putin un metru si jumatate, jucatorii unor echipe precum Werder Bremen, FC Koln si Bayern Munchen s-au antrenat. Asta in conditiile in care DFB a mentinut decizia de a suspenda fotbalul cel putin pana la finalul lunii aprilie.

Bundesliga 2019/20: Echipele au reluat pregatirile in conditii speciale

La inceputul acestei saptamani a venit stirea ca Bundesliga ramana suspendata cel putin pana finalul lunii aprilie. Tot luni au aparut si primele vesti bune in fotbal. Echipele germane au reluat pregatirea in diferite conditii. Spre exemplu, Werder Bremen a primit permisiunea din partea autoritatilor locale de a se antrena in grupuri mici.

Bundesliga 2019/20: Werder Bremen / sursa foto: FaceBook

“Am intrebat inainte cum trateaza alte tari astfel de cereri din partea cluburilor profesioniste si consideram ca se pot antrena in numar redus”, a spus Ulrich Maurer, senator de Bremen.

“Din punct de vedere sportiv este o decizie pozitiva pentru noi si un pas important. Dupa ce jucatorii s-au antrenat acasa in ultimele trei saptamani. Vom continua sa ne antrenam fara contact fizic si sa respectam reglementarile”, a spus si Frank Baumann, directorul sportiv al clubului.

Dupa doua saptamani de pregatire acasa, cu bicicleta sau greutati, jucatorii campiioanei Germaniei au revenit la antrenamente. In grupuri mici, Manuel Neuer & Co. au reluat pregatirile dupa ce autoritatile locale au permis lucrul acesta. Luni s-au pregatit in grupuri mici, la ordinea zilei fiind trasul la poarta si exercitiile de rutina.

“A fost un sentiment aparte cand am sustinut antrenamentul in grupuri mici, dar este frumos ca ne-am intalnit si in persoana”, a declarat Manuel Neuer.

Si alte echipe au inceput sa apeleze la acest tip de antrenamente. Freiburg, Borussia Monchengladbach, FC Koln, s-au pregatit in conditii speciale. 104.592 de cazuri de imbonalvire cu COVID-19 are Germania, aproximativ 36.000 s-au vindecat, iar alti 1.854 au decedat.