A murit Maradona!

A murit Maradona!
Diego Armando Maradona a murit in aceasta seara

A murit Maradona!

Din pacate, incepem aceasta seara cu o veste extrem de trista. Pentru multi unul din cei mai mari fotbalisti ai istoriei – Diego Armando Maradona – a incetat din viata.

A murit Maradona!

Ziarul argentinian Clarin a anuntat acum cateva momente vestea tragica. In varsta de 60 de ani, Diego Armando Maradona a decedat din pricina unor complicatii la inima. Castigatorul de Cupa Mondiala si legenda fotbalului argentinian tocmai ce suferise o operatie pe creier.

Se parea ca recuperarea merge inspre bine, insa din pacate un infarct a survenit astazi. Conform ultimelor informatii venite din America de Sud, pentru Maradona nu s-a mai putut face nimic. Este cu siguranta una din cele mai negre zile din istoria fotbalului modern.

In aceasta seara vor avea loc meciurile de UEFA Champions League, in care fara indoiala se va tine un minut de reculegere.

PARIAZA PE MECIURILE DE CHAMPIONS LEAGUE

Cine a fost Diego Armando Maradona?

Considerat de foarte multi cel mai bun fotbalist din istorie, Maradona are un palmares impresionant. Argentinianul nascut pe 30 Octombrie 1960 si-a inceput cariera de senior la Argentinos Juniors. Dupa 5 ani a facut pasul la Boca Juniors, ca in 1982 sa semneze cu Barcelona. Timp de 2 ani, Maradona a marcat de 22 de ori in 36 de partide pentru catalani.

Doi ani mai tarziu Diego a ajuns la Napoli, acolo unde a scris istroie. A devenit o legenda locala, dupa cele 81 de reusite in 188 de partide. Pana la finalul carierei, acesta a mai evoluat la Sevilla, Newell`s Old Boys si apoi din nou Boca Juniors. In cariera de antrenor, Maradona nu a bifat nume importante, cu exceptia nationalei Argentinei. in prezent, acesta era tehnicianul celor de la Gimnasia de la Plata. Maradona a reusit sa aduca argentinienilor Cupa Mondiala, dupa 2 goluri istorice. Este vorba de “Mana lui Dumnezeu” si de reusita in fata Angliei. Dupa o cursa de 60 m, Diego Armando a punctat in poarta britanicilor, fiind declarat de FIFA – “Golul Secolului”.